Haberler

2014 Skoda Fabia




Skoda markasının küçük temsilcilerinden Fabia, PQ26 platformunu Volkswagen Polo ile paylaşacak. Paris Otomobil Fuarı öncesinde detayları ve fotoğrafları paylaşılan yeni modelde belirgin değişikliklere gidilmiş görünüyor.

Skoda’nın yeni nesil aracı yeni Fabia’nın tasarım dili olarak Rapid Spaceback ile benzer olduğu görülüyor. Fabia kullandığı PQ26 platformuyla selefine nazaran 65 kg daha hafifleyerek 980 kg net ağırlığa sahip. Değişen ön far ve ön ızgarasıyla daha kaslı bir görünüme kavuşan Yeni Skoda Fabia spor görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Aracın arka kısmında C stiline sahip fren lambaları bulunuyor. Daha önceleri Vision C konseptini sunan Skoda bu konseptin tasarım dilini kullanmaya başladığını belirtsek yanlış olmaz.

Yeni Fabia’nın B segmentinin çok satan modeli Fiesta’nın tahtına göz diktiği anlaşılıyor. PQ26 platformuyla artık 30 mm daha alçak ve 90 mm daha geniş olan yeni modelin bagaj hacmi de selefine göre 15 litre daha arttırılarak 330 litreye çıkartılmış. Uzun bir dingil mesafesi sunan modelde yolcular için alanın artacağı da belirtildi.

Yeni Skoda Fabia’nın revize edilen motor yelpazesinde üç ve dört silindire sahip yeni Euro 6 motorlar yer alıyor. İlk kez sunulacak olan 59 beygir gücüne sahip benzinli 1.0 litrelik ünitenin yanı sıra 1.2 litrelik 110 beygir gücüne sahip (TSI) turbo benzinli ünite bulunuyor. Özellikle ülkemizde önemli tercih sebebi olan dizel motor seçenekleri arasında yeni 3 silindirli 1.4 litrelik 75 beygir gücüne ve 105 beygir gücüne sahip 2 ünite bulunuyor.

Toplamda 4 motor seçeneği bulunan Skoda Fabia’da kullanılan GreenLine teknolojisi sayesinde 82g/km oranında karbondioksit salınımıyla yakıt ekonomisinin ilk sinyallerini veriyor.

Modelin yüksek donanımlı versiyonlarında 6.5 inçlik dokunmatik ekrana sahip MirrorLink fonksiyonu sunulacak olup akıllı telefon desteği de içereceği açıklandı. Yeni Fabia ile aynı karakteristik özelliklere sahip olan Fabia Combi’nın hacim olarak sınıfının lideri olacağı söylendi.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu