Testler

Ne Var Ne Yok: Volkswagen Polo 1.4 Comfortline




Ne kadar çok okusak ve araştırsak da, daima gözümüzün önünde olan ve artık ezberlediğimizi sandığımız bazı otomobiller bizi hala tongaya düşürebiliyor.

Hayır, Polo’nun her dönemeçte lift-off yaramazlıkları sergileyip zevkten dört köşe etmesini beklemiyorduk. Ancak teslim ettiğimiz günden bu yana geçen 5 haftanın ardından, hafızamızda rengini bile hatırlayamayacağımız kadar silik bir yer edineceğini de düşünmemiştik.

Söz konusu ‘amaca hizmet’ ise, bu otomobilde kusur bulmak zor. Kabinin kalitesi, aynı paralara satılan Fransız’lardan fersah fersah ileride ve ancak bir Fiesta bu seviyeye ayak uydurabiliyor. Müzik sistemi, gene bu segment modellerde duyamadığınız bazı detayları verebiliyor. Arkası hepsinden geniş. Bagajının altında kullanışlı bir bölme var. Olgun süspansiyonları, kararında bir tutuş/konfor dengesi sunuyor. Dunlop SP Sport 01’ler ile emniyet odaklı şasi ayarları sayesinde ESP eksikliği, çoğu koşulda başınızı belaya sokmuyor. Burnu inatla tutunuyor ve arkası hemen hiç kıpırdanmıyor. Dozajlaması rahat padalıyla beraber frenleri etkili. 7-ileri DSG’nin katkısıyla 85’ten ziyade 100 beygir gibi yürüyor ve normal kullanımda rahatlıkla 7 litrenin altında yakabiliyor.

Buna karşın sürüş pozisyonu yüksek, eşya gözleri kısıtlı, izolasyonu zayıf, DSG gaz emirlerine uyuşuk yanıtlar veriyor ve direksiyon, 50 km/s’deki hafifliğini 150’yle giderken de aynen koruyor.

Ancak bunların hiçbiri, bu arabayı tanımlamıyor.

Yazı: And Mehmet ÇETİN

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. arabadançok kutucuk hissiyatı daha fazla, ayrıca tek kullanmalık diş macunu gibi, işini bitir ve unut.

  2. Merhaba,

    Polo ve Clio 3,5 yıldız almış, Boşline Polo bu haliyle 3,5 aldıysa Gırtlak Clio’ ya haksızlık edilmiş diye düşünüyorum..

  3. wv hakkındaki tanımlamaya tamamen katılıyorum. imajı tutturduktan sonra giydirmeye başladılar millete… yakındır patlarlar. artık bi astra corsa, yeni makyajlı insignia testi yapın ya 🙂 cruz testi isteyen çocuk gibi oldum ama bıktık be wv den 😀 gıcığım firmaya 10 numara araç yapsın gene almam 🙂

  4. Manuel 1.4 comfort kullandım, arkadaşlar malzeme kalitesi bakımından diğer B sınıfları bu araca pek yaklaşamıyor, sürüş açısından diğer B’ler gibi atik değil oturaklı büyük bir otomobil kullanıyorsunuz hissi veriyor, kalkışta özellikle baya ağır ve 5.viteste tıkanıp kalıyor, özellikle yüklüyseniz ve rampaya denk gelince bayılıyor araç, motor bir Turbo besleme istediğini gösteriyor. Avantajı ise atmosferik çok da bunaltmazsanız 1.4 tsi’a göre oldukça ekonomik kalıyor ve eski bir VW kullanıcısı olarak üst devirlere tırmanışa izin vermesi güzel (4000 dd’den sonra boş olsa da). Boyum 1,85, benim arkamda oturacak pek yer kalmıyor, bagajda eşik düşük olsa da kapasite açısından yetersiz. Yine de malzeme kalitesi iyi olsun, oturaklı olsun, güvenli hissettirsin diyorsanız iyi bir tercih olacaktır. Fiesta ile kıyaslamaya gelince, 4 sene Fiesta kullanan biri olarak söylüyorum, o frenlerle, o virajdaki arkasını bırakmasıyla ve malzeme kalitesi ile Polo’dan fersah fersah uzak bir araç, Ford’dan soğuttu beni.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu