Haberler

2.1 litrelik devasa motosiklet




 

Confederate Motorcycles ve ona bağlı V-twin-powered Streetfighter Motorcylcles şirketleri geçen sene piyasaya sürdükleri özel üretim X132 gibi modelleri ile motosiklet dünyasının önde gelen isimlerinden birisi. Şirket yeni 2.1 litrelik 190 Nm tork ve 121 hp güç sununan X132 Hellcat Speester modeli ile iddasını sürdürmeye devam ediyor. Minimalist bir çelik şasiye sahip motor 18-inch’lik kabon fiber jantlara ve deri kaplı tek kişilik bir koltuğa sahip. Temelde bir önceki Hellcat üzerine inşa edilen model de bazı kısımlar efsanevi tasarımcı Pierre Terblache’nin dokunuşları ile yeniden yorumlanmış. Ortaya ise görsel olarak son derece etkileyici ve diğer motorlar arasında kendisini belli eden bir ürün ortaya çıkmış.

Yaklaşık bir sene önce piyasaya sürüldükten daha sonra Combat adı altında özel bir seriye dönüştürülen ve James Hoegh’in sürücülüğünde 277km/s hıza ulaşan modifiyeli Hellcat modeli kadar hızlı olmasa da bu yeni modelde daha düşük olan ağırlığı sayesinde sürücülerini tatmin edeceğe benziyor. Yeni seri Hellcat’lerin 65.000$ civarından satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Fakat tabi ki her özel üretimde olduğu gibi bazı kişiselleştirmeler ile bu fiyat daha yukarılara da çıkabilir.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. 2.1 litrelik bir motor için 190 tork 120 hp çok üstün rakamlar değil fakat resi süper olur iki bacağımın arasında hayvani ve çılgınca çalışan 2.1 V motoru titreşimler o öküzümsü his filan motorsiklette ayrı bi zevk

  2. 190 tork 120 hp 😀 benğm araba 160 a 70 ? yazılımlı 90 hp yaptık kanka 1.4hdi akıyo biliyon ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu