Köşe Yazıları

2014




Harici etkenlerden ötürü, işler sıklıkla öngördüğümden farklı bir zamanlamayla gelişiyor. Örneğin asla oturup da herhangi bir markaya karşı tarafsızlığımı kanıtlar nitelikte bir şeyler karalamam gerekeceğini düşünmedim. Bunu bana dayatanlar seyrek olsa da, bir şüpheyle konuya dair anket açtım.

VW’yi kayırdığımıza “evet” diyenlerin sayısı o kadar çoktu ki, bu yazının taslağı “fesupanallah”la başlıyordu. Eleştirilere tek tekkarşılık verecek; bugüne dek söylenmiş olanları büyük oranda yineleyecek ve sırada bekleyen 9 videodan birine harcasam pek makbule geçecek vaktimi çöpe atacaktım.

‘Üretmek’ bu ülkede o kadar zor ki.

Sonra, yazılımcı arkadaşlarla kafa kafaya verip bu “evet” oylarının belli saatlerde patlama yaptığını ve büyük kısmının aynı IP adreslerine ait olduğunu tespit ettik.

Tasarım safhasında anket oylamasını herkese açık olarak ayarlarken, açıkçası kimsenin böyle bir acze düşeceğini tahmin etmemiştim.

Neyse ki konumuz bu değil. Son değişikliklerle başlayalım.

YouTube videoları yoruma kapatıldı. Forum‘da söylediğim gibi, son güncellemenin ardından yorumların takibi çok zorlaşmıştı ve videoları her gün kontrol etmek gerekiyordu; sitenin panelinde bu çok rahat. Artı sizi daima buraya yönlendirmeye çalıştığımızı biliyorsunuz.

Bu amaçla tüm videolarda sol üstteki logoya, ilgili sayfaya giden link’ler eklendi. Sonlara doğru da abonelik notu çıkıyor: Her ne kadar trafiğimizden çalsa da, YouTube subscriber sayısı bizim için önemli.

Test videolarımız iç-dış görüntülerle birlikte o kadar kapsamlı ve doyurucu ki, insanlar ayrıyeten siteye girmeye ihtiyaç duymuyorlar. Bunu bir nebze kırmak için, artık videolarda resim yer almayacak (ciğerli istisnalar hariç). Galerisinde envai çeşit fotoğrafa ulaşabilirsiniz. Bunun bir diğer artısı da, montaj süresini kısaltacak olması.

Tadımlık playlist’inde zaman zaman kısa videolar paylaşacağız. Genelde şiddet içeren bu görüntüler hem arayı fazla açmamak, hem de aksiyon açlığınızı az da olsa gidermek için.

Bazı videolar, kullanılan müziklerin telif hakları sebebiyle bazı ülkelerde izlenemiyordu. Şarkılar çıkarılıp yeniden montajlanan bu testler tekrar yüklendi. Eskiler silinmedi fakat ‘unlisted’ oldu, yani YouTube aramalarında ilk hali değil yenisi çıkacak.

Geldik bundan sonra olacaklara.

Şu sıralar forum üstüne çalışıyoruz. Son sürüm güncellemesinin ardından özel mesaj ve anket gibi bazı temel fonksiyonlar düzeldi. Dün de Tapatalk, YouTube kodları ve avatar eklendi. Yakında yeni tema gelecek.

Ana sayfadaysa:

  • Sıradaki videoların durumunu ve hangi arabaların test edileceğini tek tıkla görebileceksiniz
  • Yorum sistemi güncellenecek, oylama/yanıtlama/gizleme eklenecek
  • Yazılar mobil kullanıma daha uygun hale getirilecek
  • Testler puan ve markaya göre sıralanabilecek.

Bunlar haricindeki ufak tefek pürüzlerin farkındayız ve gidereceğiz. Uzun vadedeyse çok hoşunuza gidecek ve bizi çığ gibi büyütecek projeler var.

Bu arada, hani üyelik sorunlarınızla ilgili bana mail atıyorsunuz, çözülünce de teşekkür ediyorsunuz ya? Asıl ben size teşekkür ederim.

Sevgiler,

And

And

1984'te doğdum, 1998'de direksiyona oturdum ve 2008'den bu yana onları test ediyorum. Saint Benoît ve Boğaziçi Üniversitesi inşaat mühendisliğinden mezun olup auto motor & sport'ta sigortasız çalışmayı seçtim. O sıralar Modifiyem.com'a içerik sağladım, ardından e-motoring'in test editörlüğünü yaptım. Prokart'ta yarıştım, Nürburgring ve Monza gibi pistlere (ve pistlerden) çıktım. Kullandığım tüm otomobillerden ayrı keyif aldım ve arkadaşlarımla beraber amacımız, aynı keyfi şimdi size yaşatmak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Mehmet abicim. Belkı hatırlarsın benı tavsiyeler vermiştin. Sımdı 2000 model bır clk 200 sahıbıyım. Daha tam olarak doyamasam da arabama senın tavsıyelerın uzerınden sahıp oldum ona. Gercekten basta sana sonra sınan abıye ve tum ekıpe cok samımı ıcten ve eglencelısınız. Keske sızınle bırlıkte takılabılsem dıye cok ıc gecırdım her yazında her vıdeoda. Bunu yazma amacım sızı cok sevıyor olmam.Hepınıze kendı adıma cok ama cok tesekkur edıyorum. Iyı kı varsınız.:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu