Testler

Aile İçi Şiddet: Mercedes B200 Sport




Alışıldık Mercedes vasıflarının – kaliteli iç mekan, üstün sürüş konforu, yüksek güvenlik seviyesi vb. – kompakt ve kullanışlı bir gövdede ulaşılabilir bir fiyata sunulması. Yeni bir otomobil almayı düşünen bir aile babası için, kulağa harikulade geliyor olmalı.

Gerçekten de, B serisi Mercedes için benzersiz bir fırsat niteliğinde. Avrupa’da bu tür otomobillerin gördüğü rağbet bir yana, bu sınıfta model üreten başka bir premium marka yok.

Ancak işler göründüğü kadar kolay değil. Bu segment Ford C-Max, Renault Scenic, Opel Meriva ve Citroen C4 Picasso gibi işini gerçekten iyi yapan otomobillerle dolu ve Stuttgartlı’nın buradaki ikinci denemesi, oldukça kafa karıştırıcı.

Neyi sürdüğünüzü bilmeden gözünüz kapalı kullanıyor olsaydınız, B200 Sport’u muhtemelen Mercedes’in yeni çıkardığı bir süpermininin AMG türevi zannederdiniz. Zira 1.6-litre turbo motorunun hevesli karakteri, çift kavramalı şanzımanının performanslı kullanımda verdiği vites geçiş keyfi, son derece sert ayarlanmış süspansiyonu ve hızlı direksiyonuyla hakikaten Mini Cooper S ayarında bir izlenim bırakıyor.

Ancak gözünüzü açtığınızda gördükleriniz sizi oldukça şaşırtıyor. Kullandığınız otomobil önden çekişli bir MPV ancak eşya saklama gözleri oldukça az ve arka koltuklarının ortasından bir şaft tüneli geçiyor. Yeni nesil motor-şanzıman kombinasyonu ve start-stop sitemiyle ekonomik olma iddiasında ancak en sakin kullanımda dahi şehiriçi tüketimi 8 litrenin altına inmiyor. Ve yüz bin liraya yaklaşan fiyatıyla aile babamızı derin düşüncelere sevk ediyor:

Yazı: And Mehmet ÇETİN

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Abi siz ne yaptınız ya yerin dibine soktunuz güzelim arabayı. B200 sport kullanan biri olarak söylemeliyim ki biraz aceleye gelmiş ve iyi ölçüp tartmadan o an aklına ne gelirse o şekilde yorum yapılmış bir test olmuş. Sizin sıkı bir takipcinizim ve çok beğeniyorum ama bu test çok baştansavma olmuş kabul edelim. Alman muhendisliğine ve teknolojisine sırf torpidosu küçük diye puan kırmak, runflat lastikler olduğunu bile bile araba çok sert demek bu arabayı almayı düşünenleri yanlış yönlendirir. Run flat lastikleri olup da pamuk gibi olan araba var mı? lastikleri değiştirince gayet normal standartlara oturan bir araç. Almayı düşünenlerin içi rahat olsun. Daha geniş bir zamanda , daha sağlam kafayla yeniden bir test videosu çekmenizi size nacizane tavsiye ederim. Saygılar, selamlar.

  2. Şehir içinde 8 litrenin altına inmiyor diye puan kırılmış, BENZİNLİ 156 beygir olup da şehir içi 8 litrenin altında yakan araba var mı? Yani sizin gibi bilgili deneyimli otomobilden çok çok iyi anlayanların böyle yorumlar yapması çok ilginç sanırım o gün gününüzde değildiniz veya kafanız dalgındı. Baştan sona mantık hatalarıyla dolu yorumlar. Kullanan biri olarak şehir dışında sakın kullanımda arac 5.5- 6 litre yakıor. Sınıfının en verimli en az yakan araclarından biridir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu