Testler

Arka Plan Görevi: Seat Toledo 1.6 TDI Style




Birbirinin neredeyse aynısı otomobillerin farklı markalar altında satılmasını hiçbir zaman anlamlandıramamışsam da, Skoda Rapid‘e olan benzerliği Seat Toledo’yu gereksiz kılmıyor; bilakis, nüanslarıyla müşteriye değişik bir seçenek sunmayı başarıyor.

İkizine göre İspanyol’un başlıca artısı, orta konsolda yer alan dokunmatik ekran. Rapid’in siyah-beyaz, ince ekranın aksine bu örnek daha iri, renkli ve Toledo’nun kabininin pahasını artırıyor. Ekran aynı zamanda navigasyonu ve SD kart girişini de içeriyor ki, önemli birer ekstra.

Marka imajıyla doğru orantılı olarak yeniden tasarlanan direksiyon ve kadranlar da Toledo’da daha sportif. Balık etli simit ele daha iyi oturuyor ve kırmızı Seat amblemiyle gri kaplamaları, göstergelerdeki italik rakamların dinamizmiyle uyum içinde.

Öte yandan Rapid’den 100 km’de ortalama 1-2 litre daha çok yakıp hissedilir biçimde daha ağırbaşlı olması, birer soru işareti – 20 bin kilometredeki test aracıyla ilgili bir sorun olabilir. Geri manevralarda arka tarafın nerede bittiği kesinlikle kestirilemeyen otomobilde park sensörünün isteğe bağlı bile alınamamasıysa, önemli bir eksi.

Gerisinde iki otomobil de, kusurlarına ağır basan aynı kuvvetli vasıflara sahip: Süspansiyonların konfor/tutuş dengesi harika, vites geçişleri keyifli, arkası geniş, bagajı büyük ve pratik. Buna karşın motor rölantide gürültülü, rüzgar sesi fazla ve direksiyon hissiz.

Yazı: And Mehmet ÇETİN

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. 2013 aralık ayında fıyatı cok iyiydi suan 50.000 -60000 civarı ,hıcbır mantığı kalmadı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu