Haberler

Boğaz Köprülerinin Güvenliği İçin Toyota Hibrit




Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’ndeki devriye görevlerinde Toyota Prius kullanılacak. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. tarafından Boğaziçi Köprüleri Koruma Şube Müdürlüğü’ne törenle teslim edilen toplam 4 adet Toyota Prius, tüm dünyada çevreci araçların referans noktası olarak kabul ediliyor. Araçların teslimi dolayısıyla düzenlenen törene Boğaziçi Köprüleri Koruma Şube Müdürü Niyazi İnci ve Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Satış Direktörü Selim Okutur katıldı.
Toyota Prius’ların teslimat töreninden sonra bir açıklama yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Satış Direktörü Selim Okutur, “Bizim amacımız, trafiğin en yoğun olduğu saatlerde bile hiç yakıt harcamadan köprüleri geçebilecek hibrit teknolojisine sahip araçlar ile Toyota’nın üstün teknolojisine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmaktır” dedi. Boğaziçi Köprüleri Koruma Şube Müdürü Niyazi İnci de, Polis Teşkilatı’nın Toyota marka araçları büyük beğeni ve güvenle kullandığını belirterek “Dayanıklılığı ve düşük yakıt tüketimi ile ön plana çıkan Toyota markasıyla çevreci bir projede işbirliği içinde olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.
Bugün dünyada 5 milyona yakın satış adedine ulaşan Toyota Priuslar’da kullanılan hibrit teknolojisi, hem elektrik hem de benzinli motoru birlikte kullanarak şehir içi trafiğinde kendi kendini şarj etme özelliğine sahip. Düşük yakıt tüketimi ile büyük tasarruf sağlayan Prius’lar Avrupa TÜV raporlarında kalite ve güvenilirlik sıralamasında en üstte yer alıyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Türkiyede hybrid araçların dizel araçlardan daha yaygın olmasını isterim ama vergi sistemimiz felaket olduğu için hybrid araçlar da çok pahalı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu