Haberler

Bostancı-Vatansever Zirvede




Bu yıl 43. kez düzenlenen 2 günlük 620 kilometre uzunluğundaki AVIS Boğaziçi Rallisi, Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin birinciliği ile sona erdi. Ukrayna’dan yarışa katılan 2013 Avrupa Ralli Kupası galibi Oleksandr Saliuk-Evgeny Chervonenko’nun ikinci sırada tamamladığı zorlu rallide üçüncülüğü Castrol Ford Team Türkiye´den geçen yılın birincisi Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz kazandılar. Bostancı-Vatansever bu zaferle, bu sezon dördüncü birinciliğe ulaşırken, aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası’nda liderlik koltuğuna yerleştiler.

Ülkemizin en eski ve en köklü uluslararası motorsporları organizasyonunda, yarışa Bulgaristan’dan katılan bir diğer konuk ekip Todor Slavov-Petar Iliev İki Çeker klasmanı ve RC3 sınıfı birinciliklerinin sahibi oldu. RC4 sınıfında Ford Fiesta R2 ile Eytan Halfon-Sedat Bostancıekibi birinci olurken, Kadın Pilotlar Birinciliği’ni Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan son 2 yılın Türkiye Ralli Kadınlar Birincisi  Simin Bıçakcıoğlu elde etti. Genç Pilotlar Birincisi Castrol Ford Team Türkiye’den Ford Fiesta R2 ile Ümitcan Özdemir olurken, Genç Co-Pilotlar Birinciliği de Kerim Tar ile yarışan Kutay Ertuğrul kazandı.

30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık Historic klasmanında Bonus Unifree Parkur Racing’in pilotları ilk 3 sırayı paylaştılar. Son 3 yılın historic şampiyonu Engin Kap-Başar Yavuzbirinciliklerini bir yenisini eklerken, Kerem Üstünkaya-Özden Yılmaz ikinci ve Burak Türkkan-Murat Yıldırım üçüncü oldular. Kap-Yavuz aynı zamanda Kategori 2 birinciliğini kazanırken, Türkkan-Yıldırım da Kategori 1 birincisi olarak önemli puanlar kazandılar.

4 ekibin finişe ulaşabildiği mahalli klasmanda ise Murat Güray-Hürol Menderes birinci, Vehbi-Sonay Usluoğlu çifti ikinci ve Mehmet Civelek-Erdal Boz üçüncü olarak podyumu oluşturdular.

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası, 13-14 Eylül tarihlerinde Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenecek olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi ile devam edecek.

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu