Haberler

Klasikler Aksaray´da Yarışıyor




Newart Media tarafından Aksaray Belediyesi ana sponsorluğunda düzenlenen Aksaray 1.Ihlara Rallisi, 30-31 Ağustos tarihlerinde Türkiye’nin önemli tarihi ve turistik bölgelerinden biri olan, Aksaray sınırlarında yer alan Ihlara Vadisi’nde gerçekleştirilecek.

Yarış, 30 Ağustos Cumartesi günü saat 10:00’da kent meydanında yapılacak idari ve teknik kontrolle başlayacak. Yıllara meydan okuyan birbirinden güzel klasik otomobiller, saat 13:00’de Aksaray Kent Meydan’ında verilecek olan start ile çekişmeli rekabetlerine başlayacaklar. 30 Ağustos’ta 30 klasik otomobilin Türk bayrakları ile atacakları şehir turunun ardından yarışmacılar ilk gün etaplarına doğru yol alacaklar.

31 Ağustos Pazar sabahı yine meydandan verilecek startın ardından Ihlara yönündeki etaplar koşulacak. Selime, Güzelyurt, Baraj Yolu, Helvadere, Gülağaç başta olmak üzere yarışma parkuru üzerinde birbirinden güzel ve görülmeye değer tarihi bölgelerde yer alan etapların ardından saat 17:00’de kent meydanında yapılacak finiş seremonisi ve ödül töreni ralli sona erecek.

Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin YAZGI Aksaray 1. Ihlara Rallisi ile ilgili yaptığı açıklamada; “30 Ağustos gibi önemli bir günde, Aksaray’ın tarihi ve turistik yapısını tarih kokan klasik otomobillerle öne çıkaratacak böylesi güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. Türkiye’nin en önemli turistik değerlerinden biri olan Ihlara Vadisi ve bölgesi başta olmak üzere şehirimiz sınırılarında 250 kilometrelik bir parkurda rekabet edecek olan 30 adet klasik otomobil Aksaraylılara keyifli bir haftasonu yaşatacak. Bu yıl ilk kez organize edilecek olan Aksaray 1. Ihlara Rallisi’ne tüm otomobil meraklılarını bekliyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu