Haberler

Mercedes-Benz S600 Guard




Aracında balistik koruma isteyen herkes, Mercedes S600 Guard’a bakıp almak isteyecek. Araç sadece çekici görünümün ötesinde sayısız tehditlere ve işgalcilere karşı koruma sunan zırh ile dolu.

Mercedes, standart S sınıfı gövdesini silah ve küçük roketlere karşı koruma sunacak şekilde gövdenin yapısını güçlendirmiş. Arabanın gövdesindeki zayıflıkları minimize etmek için stratejik noktalarda örtüşen panelleri yerleştirerek belirli bölgelere takviyede bulunmuş.

Mercedes – Benz yenilenen S600 Guard modelinin VR9 yani en yüksek balistik koruma direnç sınıfının “kapsamlı sertifikalı” ilk aracı olduğunu dile getiriyor. Zırhlı S600 parça tesirli bomba koruması için araç özel aramide (ısıya dayanıklı sentetik fiber) ve polyetilen bileşenlerle donatılıyor.

Bütün camlar polikarbonat ile kaplanmış bir iç yapıya ve aynı zamanda ek bir dış kaplamaya sahip. Görsel açıdan görünümünde S600 Guard bayrak direği ve flaş lambaları hariç, zırhsız S sınıfı modelleriyle aynı görünüme sahip. Dört veya beş koltuk seçeneği mevcut. 350 litrelik bagaj kapasitesine sahip araçta V tipi 12 silindirli 6.0 litrelik 523 Hp güç ve 830 Nm torka sahip motor 7G-TRONIC otomatik şanzıman ile 210 km/s hızına ulaşıyor.

Merdeces S600 Guard  zırhla donatıldığı için aracın ağırlığına dayanması için S sınıfında kullanılan havalı süspansiyona ek olarak arka süspansiyona çelik yay eklenmiş. Guard özel ekipmanlarının içeriğinde panik alarm sistemi, opak panjurlar, acil taze hava sistemi, hidrolik yan camlar, arka LED okuma lambalar, özel arka soğutma bölmesi ve ısıtmalı ön ve yan camlar, 6 pistonlu kaliper ve boyutu büyütülmüş fren diski, zor durumlardan kaçmak için patlak lastikle 30 kilometre boyunca yol alabilme özelliği mevcut.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu