Testler

Onda Her Yol Var: Audi allroad quattro 2.7T




SUV’ların bugünkü kadar yaygın olmadığı, X5’le BMW’nin tohumları henüz attığı senelerde Audi, A6 Avant üstüne inşa ettiği ve Casio G-Shock’lara benzer bir otomobil tanıttı: pekçok fonksiyona sahip, teknoloji yüklü, kaya gibi sağlam bir makine.

Konsept aslında hiç de yeni değildi, en basitinden Toyota Corolla Touring Wagon’u çoğumuz hatırlıyoruzdur. Elbette Audi, işi çelik ön-arka tampon korumalarından biraz daha ileri götürdü.

allroad quattro’yu A6 Avant’lardan ayıran başlıca özelliği, yüksekliği ayarlanabilen ve gövdeyi yerden 21 cm’e kadar yukarı kaldırabilen havalı süspansiyonları. İçeriden dört kademede ayarlanabilen bu süspansiyonların tanesi 4 bin TL değerinde. Sistem ayrıca en düşük halde aracı 14 cm’e kadar alçaltıp yay ve amortisörleri de sertleştirerek, dinamizmi Avant’lara yakın bir noktaya taşıyabiliyor. Bununla birlikte standart dört mevsim lastikleri, Torsen temelli dört çeker sistemi ve manuel şanzımanlı modellerde alınabilen low-range modu, allroad quattro’ya çoğu SUV’un ötesinde bir off-road kabiliyeti bahşediyor.

Bu çok yönlülük, çoğu müşteri tarafından arada kalmışlık olarak algılandı ve süspansiyonların yüksek maliyeti ile aracın sorunsuzluk namına pek de parlak olmayan imajı, satışların oldukça düşük kalmasına sebep oldu. İkinci nesil, aynı motora sahip Q7’den daha pahalıydı ve sırf bu bile, aracın üretim kalitesinin somut bir göstergesi aslında.

Öyle ya da böyle, bulunabildiği fiyat aralığında allroad quattro’nun bir cevher olduğunu düşünüyoruz:

 

Başta Sayın Ömer Akıncı olmak üzere, tüm Santana Otomotiv ekibine teşekkürlerimizle.

Yazı: And Mehmet ÇETİN

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Pulp Fiction soundtrack albümünden olan Surf Rider isimli bu parça o kadar güzel ki, hiç teste odaklanamadım. Zevkli insanlarsınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu