Haberler

Saab 9-3 EV prototipini açıkladı




Ulusal Elektrikli Araç İsveç (NEVS) tarafından yeni Saab 9-3 EV prototipi açıklandı.
9-3 Aero sedan tabanlı prototip, lityum-iyon batarya ve 134 Hp(100 kW) güç üreten elektrikli motora sahip. Yeni Saab EV 0-100 km/s hızlanmasını 10 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı 120 km/s ve tek şarjla 200 kilometreye kadar seyahat etmek mümkün.
Bataryalar otomobilin taban bölümüne yerleştirilmiş böylece otomobilin bagaj hacminde değişiklik olmamış. Tabana yerleştirilen bataryalar otomobilin ağırlık denge merkezini aşağıda tutmuş ve ağırlık dağılımı 50/50 olarak ayarlanmış.
Saab Mühendislik Başkan Yardımcısı ve Ürün Geliştirme sorumlusu Stig Nodin, “Biz Saab EV ürünün NEVS mühendisliğinin sonuçlarını sunmaktan mutluluk duyarız. Saab otomobilleri herkes tarafından bilinen, performans ve güvenlik etkenleri muhafaza edilmiş ve ileriyi gören marketler için iyi bir üründür. 2014 Model Saab 9-3 Aero Sedan’ı geliştirirken, sürüş deneyimini arttırmak için güvenlik ve kalite üzerinde odaklandık. Ve Elektrikli Araç projesini geliştirirken başlangıç noktası iyi niteliklerini ve karakterini korumaktı.”

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu