Haberler

Skoda Octavia Ailesi, Combi 4×4 ile Güçleniyor




Model atağını sürdüren Skoda, ürettiği en performanslı araç olan Octavia RS ve Combi RS’in ardından Octavia Combi 4×4 ile daha da genişletti. Temmuz ayında Türkiye pazarına sunulan Octavia Combi 4×4, 81.900 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Ayrıca lansmana özel sınırlı sayıdaki araç için, 3.900 TL değerindeki panoramik sunroof da hediye ediliyor. “Markanın Lokomotifi konumundaki Octavia’nın, yeni versiyonu Combi 4×4, geniş ve hareketli yaşam tarzına sahip aileler için farklı alternatifler sunuyor.

Bir stationwagon olmasına karşın, 4×4 çekiş sistemiyle hobi amaçlı kullanımlara olanak tanıyan Octavia Combi 4X4, hareketli yaşam tarzının yanı sıra çocuklu ve evcil hayvan sahibi aileler için de ideal. Octavia Combi 4X4, özellikle şehir dışında, zorlu yol şartlarına sahip bölgelerde yaşayanlara hitap ederken, 588 litrelik standart yükleme kapasitesiyle sınıfında lider. Arka koltuklarının katlanmasıyla yükleme hacmi, 1.718 litreye kadar çıkabiliyor.
Türkiye’de Elegance donanım paketi, ekonomik 1.6 litrelik dizel motor ve 6 ileri manuel vites kutusuyla satılan Octavia Combi 4×4, 100 kilometrede ortalama 4.5 litre yakıt tüketimiyle de fark yaratıyor.
Octavia Combi 4×4’te kullanılan 5. nesil Haldex kavrama sistemi, ani kalkışlar ve hızlanmaların yanı sıra, yüksek süratli seyir ve kaygan zemin gibi güvenliği tehdit eden durumlarda çekiş sistemini ve tork dağılımını yöneterek maksimum yol tutuşu sağlıyor. Elektronik Haldex kavrama sistemi, aracın ön tekerlekleri çekiş kaybı yaşadığında, arka tekerleklere tahriki çok hızlı şekilde aktararak, zor durumlardan çabucak kurtulma imkanı sunuyor. Bu da onu rakiplerinin bir adım ötesine taşıyor.
Skoda’nın günden güne artan bilinirliliği ve imajına büyük katkı sağlayan, Türkiye’de özellikle “konfor, güven, ekonomi, geniş iç hacim ve bagaj kapasitesi” ile tercih nedeni olan Octavia, Ocak-Temmuz döneminde markanın satışlarında önemli bir paya sahip oldu. Temmuz ayında 654 adet ve yüzde 46’lık payla markanın en fazla satan modeli olan Octavia modeli, Ocak-Temmuz döneminde de 3 bin 113 adede ulaştı. Aynı dönemde Octavia’yı 1394 adetle Superb, 991 adetle Yeti, 657 adetle Rapid Sedan ve 396 adetle de Rapid Spaceback izledi.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Aracı aynen belirtildiği gibi sunroof da dahil olmak üzere Ankara’da çok sevdiğimiz bir dostumuza aldık. Lansman olduğu için 80.000 TL’ye kadar fiyat bulabiliyorsunuz. Araç 16 Ağustos cuma öğleden sonra elimize geldi, daha gecesine aynı arkadaşın Kawasaki Ninja 600’yle kaza yaptığımız için kapıda yatıyor şuan. (İkimiz de değişik kırıklarla yatakta yatıyoruz) Kısa sürede aldığımız izlenim muhteşemdi (Eski aracı son kasa 3.20i idi, ona rağmen beğendik.) İlk fırsatta bir tane bulup test etmenizi öneririm.

    1. Çok geçmiş olsun. Listede çok araç var test edilmesi gereken, bunu da listeye ekleyelim 😉

  2. Teşekkür ederiz Murat, emin olun beğeneceğiniz bir araç, biz özellikle ilk çalıştırıldığında farların yaptığı dansa bayıldık 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu