Köşe Yazıları

SSS




  • Kimsin?

Tıklamanız yeterli.

  • Facebook’tan ekledim, neden kabul etmedin?

Kişisel bir içeriğim mevcut ve henüz tanımadığım insanlara bunu açmak doğru gelmiyor. Burnum havada değil, lütfen darılmayın. Anlayış göstermeniz dileğiyle.

  • Kendi araban ne?

İlki Opel Tigra’ydı, ikincisi Renault Clio RS, şimdiki BMW M5.

  • Neden testlerde telefonun sürekli elinde?

Test notlarıma bakıyorum.

  • Hangi arabaları test ettin?

Yayınladıklarım bunlar ama elbette tüm kullandıklarım bunlar değil.

  • Arabaları kimden alıyorsun?

Sürdüklerim basına tahsis edilen test araçları, yakınlarımın şahsi otomobilleri ya da kiralık arabalar.

  • Şunu da test eder misin?

Öncelikle sitede arama yaptınız mı? Bazı testlerin videosu yok! Yani YouTube’de bulamadığınızı burada bulabilirsiniz.

Tüm yeni modelleri temin etmeye çalışıyoruz ancak şu an sınırlı sayıda firma bize araç gönderiyor.

Merak ettiğiniz otomobil henüz test edilmediyse, çevrenize bizden bahsederek ve içeriklerimizi sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak bilinirliğimizi artırabilirsiniz.

“Şunu da test eder misiniz?” mail’lerinin maalesef bize bir faydası dokunmuyor.

  • Şunu mu alsam bunu mu alsam?

Seçenekleriniz testler arasında mevcutsa zaten karar sizin. Şayet bulunmuyorsa, ya hiç kullanmamışımdır ya da testini yayınlayacak kadar uzun sürmemişimdir.

  • Nasıl test ediyorsun?

En az 2 gün bende kalıyorlar ve minimum 350 km yol yapıyorum. Bazı testlerde bu 700 km’ye kadar çıktı. Delik deşik ara sokaklardan TEM’e, köprü trafiğinden gecenin köründe tepilmiş virajlara kadar değişik koşullarda arabayı tanıyorum. Artı ve eksilerini her zaman sınıfındaki diğer modellere kıyasla değerlendiriyorum. Son olarak yargılarımı kesinleştirmek için editör arkadaşlarımın görüşlerini alıyorum, varsa tutarsızlıkların üstünden geçiyorum.

  • Dergiler senin dediklerini demiyor ama?

Firmaların boyunduruğu altında çalıştıkları, reklam ya da test aracı uğruna tüm söyleyecekleri önceden belirlendiği ve iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz oldukları için, normal.

  • Forumlarda senin dediklerini demiyorlar ama?

Bayilere gidip arabaların içine oturarak, satış görevlisi eşliğinde 3-5 km sürerek onları ‘test’ ettiklerini sandıklarından, ömürlerinde bir kez piste çıkmamış, ESP kapatmamış, limit nedir bilmediklerinden ve kendi arabalarından başka araba tanımadıklarından, o da normal.

  • Herkes yanlış bir sen doğrusun yani?

Genelde evet. Yalnız test araçlarının değişken kondisyonunu da göz önünde bulundurmanız lazım: Bazıları henüz 500 km’de gelirken, bazılarını 20 bin km’de teslim alıyoruz. Bunlar çok hor kullanılan arabalar ve bitik lastikten eksik bir bakıma kadar olası her faktör, özellikle tutuş ve frenaj konusunda bizim tecrübemizi sizinkinden ayırabilir.

  • Şu firma sana ne kadar para yedirdi?

Ben değil ama gezmekte olduğunuz site bir araba parası yedi. Bunun tamamı benim cebimden çıktı.

Elbette bir gün reklam gelirleriyle hayatımızı idame ettirecek hale geleceğiz ancak ömrümün yarısını buraya sırf para için yatırmış olsaydım, ya da buna bu kadar ihtiyaç duysaydım, şimdiye kadar çoktan ipin ucunu bırakıp siteyi satmıştım. OTOPARK her şeyden önce bağımsız bir platform ve ben başında oldukça öyle kalacak.

  • Şu arabayı neden bu kadar övdün/yerdin?

Senelerce ekranlarda çok kötü olana “daha iyi olabilirdi”, çok iyi olanaysa “başarılı” denip geçildiğinden ve bu halk tarafından kanıksandığından, yeni izleyiciler için üslubumuzun hazmı biraz zor, doğrudur.

Öte yandan ben marka test etmiyorum, otomobil test ediyorum. Golf’ü göklere çıkarıyorum çünkü iyi; Beetle’ı yerden yere vuruyorum çünkü kötü. 5 yıl eski Clio’yu kullandım ve aşık oldum; 5 gün yeni Clio’yu kullandım ve ifrit oldum. Basit.

  • Şu arabaya nasıl bu kadar yaktırdın?

Kullanarak.

  • Neden bazen haftalarca video yayınlanmıyor?

Çünkü bazen haftalarca böyle yaşıyorum. Noyan’ın eli montaja alıştıkça bunları aşacağız.

Yerleşik düzen içinde bize alışmanız biraz zaman alacak ama sonunda siz kazançlı çıkacaksınız, söz.

Sevgiler,

And

And

1984'te doğdum, 1998'de direksiyona oturdum ve 2008'den bu yana onları test ediyorum. Saint Benoît ve Boğaziçi Üniversitesi inşaat mühendisliğinden mezun olup auto motor & sport'ta sigortasız çalışmayı seçtim. O sıralar Modifiyem.com'a içerik sağladım, ardından e-motoring'in test editörlüğünü yaptım. Prokart'ta yarıştım, Nürburgring ve Monza gibi pistlere (ve pistlerden) çıktım. Kullandığım tüm otomobillerden ayrı keyif aldım ve arkadaşlarımla beraber amacımız, aynı keyfi şimdi size yaşatmak.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. O kafada ki insanlara bakarsak Audi A3 Hatchback övdüğünüz için para almış olmalı ve yine aynı marka Audi A3 Sedan da bazı önemli noktalarını kötülediğiniz için paraları Audiye geri vermiş olmalısınız 🙂 Bunun bir sürü örneği var sadece benim gördüğüm bmw 3 serisi ile bmw 5 serisi yorum farkınız mesela. 3 de bmw 5 de bmw. Akıl var mantık var, bende anlamıyorum bu insanları…

  2. And abi çoğu takıpcinin kafasından gecirdiği soruların cvp vermıssın. Tabı okurlarsa 🙂 Eline sağlık..

  3. Otoparkin da bu konuma girmesinden korkuyor butun takipciler..
    ” Dergiler senin dediklerini demiyor ama?

    Firmaların boyunduruğu altında çalıştıkları, reklam ya da test aracı uğruna tüm söyleyecekleri önceden belirlendiği ve iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz oldukları için, normal. “

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu