Haberler

Volvo İsveç’te “AstaZero” isimli güvenlik tesisi kuruyor




Volvo denince akla sağlamlık ve güvenlik etmenleri gelen otomotiv üreticisi kendisi için iddialı bir hedef koyarak araç güvenliği arttırmak için çalışıyor, İsveçli otomotiv üreticisinin hedefi 2020 yılına kadar araçlarında ölen ya da ağır yaralanan herhangi biri olmayacağını öngörüyor. Volvo hedefine ulaşmak için arabalarını test edebileceği ve güvenlik sorunlarını aşabileceği özel tasarlanmış yeni tesisini duyurdu.

70 milyon dolarlık yatırım yapılan “AstaZero” adındaki yeni tesis, İsveç Gothenburg’daki şirketin genel merkezinin yanında kurulacak. 500 dönümlük alanda 60 dönüm büyüklüğünde yapı olacak, 4 blok büyüklüğünde mini şehir ve 5.7 kilometre uzunluğunda karayolunu kapsayacak. Aktif Güvenlik Test Alanın da(AstaZero olarak ASTA) şehir sokakları, karayollarını, kırsal yolları, kavşaklar, T-yol bağlantıları ve daha fazlasını simüle etmiş. Trafikle ilgili arabalar, yayalar, bisikletliler, motosikletliler, otobüsler, kamyonlar ve hatta hayvanların da etken olarak alan Volvo ve ortaklarının (Scania kamyonlarının yanı sıra devlet kurumları ve üniversite geliştirme programları da dahil) sağladığı yardımla potansiyel tehlikeler her şekilde hesaba katılmış.
Volvo tesiste, aktif güvenlik sistemleri ve otonom araç faaliyetlerini test etmek için ve hatta robotların mevcut hedefini kanıtlama gerekçesiyle daha esnek olmayı hedefleyen gerçek çevre koşullarına adapte edilmiş bir ortamda kendi prototiplerini test edebilecek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu