Haberler

2015 Land Rover Discovery Sport




Daha önceden Discovery Vision Konsept modelinde gördüğümüz gibi Discovery Sport da dış dizayn olarak Range Rover Evoque’dan esinlendiğini kesin şekilde belli ediyor. Bu dizayn çakışması bazı insanları soğutsa da yeni uzun ikili ön ızgarası, LED sis lambaları ve gösterişli C sütunuyla kendini belli ediyor. Bunlara ek olarak yeni tasarım rüzgar korumalığına, ön çamurluk ağzına ve ön-arka alt korumalara sahip. Yüksek donanımlı modellerinde ise xenon farlara entegre LED gündüz aydınlatmaları öne çıkıyor.

İç mekan oldukça büyük gözüküyor ve çok fonksiyonlu direksiyon, parlak siyah detaylar ile metalik görünümlü parçalar ilk göze batan özellikler. Ön panelde ise analog göstergeler ve 8 inçlik bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Katlanabilen ve kayabilen koltukları ile de model oldukça iyi bir genişliğe sahip. Ayrıca yatabilen 3. Sıra koltukları da var.

Özellikleri tüm detaylarıyla belirtilmese de Amerika versiyonları bir hayli dolu olarak deri döşemeler, çift yönlü klima ve 10 hoparlörlü ses sistemi ile satışa sunulacak.

Amerika modeli 2.0 litrelik 4 silindirli turbo şarjlı 240 beygir ve 338 Nm tork üreten motordan gücünü alacak. 9 ileri otomatik şanzımanı ve 4 çekerden çekiş sistemi bu motor için standart.

Avrupa pazarında ise 2.2 litre SD4 turbo dizel motor var. 190 beygir güç üreten motor manuel 6 ileri şanzımanla yada 9 ileri otomatik şanzımanla alınabilecek.

Land Rover detaylar konusunda hala çekingen davransa da modelin hafif bir gövdeye sahip olduğunu,  yüksek dayanıklılığa sahip metal, bor metali ve alüminyum parçalara sahip olduğunu onayladı. Kaput, tavan, ön çamurluklar ve rüzgarlık da ağırlık tasarrufu için alüminyumdan yapılmış.

Land Rover’a göre model hala off-road için tasarlanmış. Yerden 212 mm yüksek olan Dsicovery Sport sırasıyla 25, 31 ve21 derecelik yaklaşma, uzaklaşma ve çarpma açılarına sahip. Bunlara ek 45 derecelik açıya tırmanabiliyor.

Model gelecek yılın başında piyasaya sürülecek ve Amerika için başlangıç fiyatı 37.995 dolar.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nxY42St1-Vo]

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu