Haberler

Bentley Mulsanne Speed tanıtıldı




Bentley, yeni ve daha sportif Mulsanne Speed modelini tanıttı.

“Dünyanın en hızlı ultra-lüks sürüş zevki” olarak tasarlanan İngiliz otomobil, Spectre, Şeker Kırmızı, Camel ve Marlin adında 4 yeni renk seçeneği ile sunuluyor. Radyatör ızgarası, alt tampon ızgaraları ve hava girişleri koyulaştırılmış; yeni tasarlanan 21 inç jantlar, boyalı, parlak veya koyu seçeneklerle, vurgulanmış rötuşlar ile sunuluyor.

Kabinin içine geçildiğinde ise yeni trimler, renkler, ahşap kaplamalar, baklava desenli koltuk ve kapı panel kaplamaları, özel delikli pedallar ve özel tavan döşemesi yer alıyor.

Bentley, lüks aracı hareketlendirmek için 6.75 litrelik güncellenmiş V8 motora yer vermiş. 537 PS güç ve 1100 Nm tork sunan motor Mulsanne Speed’i 4.9 saniyede 0’dan 100’e taşırken maksimum 305 km/h hıza ulaştırıyor.

Silindir deaktivasyonu sistemi kullanan güç ünitesi, güce ihtiyaç duyulmadığı durumlarda motorun V4 olarak çalışmasına da imkan tanıyor. Böylelikle CO2 emisyonları 393 g/km’den 342 g/km’ye düşüyor. Revize edilmiş S moduna sahip 8 ileri şanzıman, motorun isteklerine daha çabuk itaat ediyor.

Daha fazla “sürücü odaklı” spor modu sunan üretici, sertleştirilen havalı süspansiyonlar ile birlikte gelişen gövde kontrolü ve daha keskin daha fazla geri bildirim sunan direksiyon ayarlamarına yer veriyor.

Bentley’in Genel Müdürü Wolfgang Durheimer; “Mulsanne Speed, Bentley’i lüks ve performansın amiral gemisi olarak tanımlayan otomobil oldu. Seçkin, sakin, sakinleştirici fakat yol ile her zaman bağlantısı bulunan, talep edildiğinde acımasız bir performans sunan bir otomobil.” şeklinde yorumluyor.

Mulsanne Speed 2 Ekim’den itibaren Paris Motor Show’da tanıtılıyor. Fiyatları 315000 €’dan başlayan otomobilin sahiplerine ilk teslimatları kış ayında yapılacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu