Testler

Herkül: Skoda Yeti 1.6 TDI Ambition




  • Motor: 1598 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 105 hp @ 4400 d/d
  • Tork: 250 Nm @ 1500 – 2500 d/d
  • Şanzıman: 7-ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 12,2 sn
  • Son hız: 175 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 5,5 litre/100 km
  • Ağırlık: 1445 kg
  • Bagaj hacmi: 321/1485/1665 litre
  • Fiyat: 69.900 TL

Sessiz, devirli ve hevesli motor
Düşük tüketim
Gaz, direksiyon ve şanzımanın anlık tepkileri
Dinamik ve konforlu süspansiyonlar
+ Canlı ve oyuncu şasi
Yüksek yalıtım seviyesi ve rafine sürüş
Kuvvetli frenler
Eşya gözleri
+ Kullanışlı arka koltuklar ve yükleme alanı

– Küçük yan aynalar

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

90 Yorum

  1. Bilgisayarı kapatmadan son kez bir kontrol edeyim belki test gelmiştir dedim ve mutlu son. 😀

  2. Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla yapılan eleştirilere değer veriliyor ve çok hızlı bir şekilde aksiyon alınıyor. “Testlerde keşke arabanın dışardan da birkaç görüntüsünü koysaydınız,bazı testler ile ilgili keşke daha uzun olsa çok kısa olmuş” vb. eleştiriler vardı. AND ne yazılıyorsa okuyor çok belli.. Biri bizi gözetliyor =)

    Teşekkürler Otopark.com ailesi ve yöneticileri

  3. Biraz daha konuşsalarda izlesek kıvamında izledim videoyu gerçekten çok keyifliydi bunu daha uzun olmalıydı olarak söylemiyorum ama gerçekten keyifle sonuna kadar gözümü kulağımı ayırmadan izledim dinledim teşekkürler otopark.

  4. Öncelikle AND abi teşekkürü bir borç bilirim 🙂 Babam Pazartesi günü Türkiye’ye dönüyor, bayramdan önce qashqai ve yeti arasında kalmıştık. Şimdi tercihimiz kesinlikle yeti oldu. Çok çok teşekkür ederim. Bu videodan sonra skoda’ya gidip özellikle otopark.com yüzünden aldığımızı belirteceğim. Belki küçük birşey benim için ama kesinlikle dönüşü güzel olacaktır diye umuyorum 🙂 teşekkür ederim 🙂

  5. Öncelikle ellerinize sağlık, yine çok keyifli hiç sıkılmadan izlediğim bir test:) Benim tek merak ettiğim şey, karakteri çok başarılı bir hothatch olarak nitelendirilen Yeti genç arabası olarak alınır mı? Yoksa sadece orta, orta üstü yaşlar için, aile için bir araba mıdır?

    Böylesine eğlenceli, bilgili ve sahici bir platform sağladığınız için ne kadar teşekkür etsem az iyi ki varsınız.

  6. Harika test olmuş teşekkürler. Yeti bedava verseler almam dediğim bi arabaydı çirkinliği yüzünden ancak makyajla çok şık bi araba olmuş. Bence de 5 yıldızı hakeden bi araba ama kabul edelim ki bu fiyat aralığında hepimiz gidip golf 7 siparişi veririz. Arabayı ticari-binek olarak kullanmak isteyecekler için ve kış şartları ağır yolları bozuk illerde yaşayanlar için daha mantıklı bi tercih olabilir.

    Testin ortasında golf 5 platformlu araçların ne kadar konforlu ve dengeli olduğundan bahsetmişsiniz. Ben 2011 golf 6 105hp tdi kullanıcısıyım. Aracımın üzerinde 195 65 15 lastikler var ve bahsettiğiniz gibi inanılmaz konforlu bi araç. Sık sık arkadaşımın golf 7 sini kullanan biri olarak bağımsız süspansiyon ve etli lastiklerin yardımıyla aynı çukur ve tümseklerden daha sessiz değil ama daha az sarsılarak geçtiğimi söyleyebilirim. (Bu arada golf 7de 16 jant var) Ancak şasinin dengeli olduğu konusunda sizle ayni fikirde değilim. Bu platformun önden kaymaya inanılmaz bi dirayeti var ve yüksek süratlerde dahi viraja nası girdiyseniz öyle çıkacakmışsınız hissini veriyor. Ancak hem kendi golfümde hem başka bi arkadaşıma ait jettada viraj içinde çok ufak müdahalelerde veya asfaltın bozulduğu noktalarda sizin tabirinizle arkadan kayma değil bi anda kopma gerçekleşiyor ve araç koptuktan sonra toparlamak bu arabalarda bulunan hissiz ve gevşek direksyon sistemleriyle neredeyse imkansiz. Belki bu sıkıntı kullandığım golfün ve jettanın tdi motor olmasıyla alakalı olabilir ağırlığın ön tarafta benzinlilere göre fazla olmasından dolayı. (Jettada bu kayma ve kopmalar çok daha az yaşanıyor. Araba almayı düşünüp golf 6 ve jetta arasında kalanlar malzeme kalitesi düşük olsada kesinlikle jettayı tercih etsin) Bu şasinin ESP bulunmayan versiyonlarında bu arabaları ilk kez kullanan insanlar iki-üç viraja girdikten sonra arabanın inanılmaz yol tuttuğunu düşünüp dördüncü virajda çok kötü patlayabilir. Bence bu platformun akaranları arasında en dengelisi focus 2 nin platformu. Bunu anlamak için deli gibi viraja girmenize gerek yok hafif bi virajda el freni çekerek yanlama çalışsanız bile kaymaya olan dirayeti hissedersiniz.

  7. Ellerinize sağlık testi hiç sıkılmadan izledim 5 dk gibi geldi ve sayenizde bu arabayı ciddi ciddi düşünmeye başladım daha önce de çok övgü duymuştum ama sizin yorumlarınızla birlikte bu arabaya bayağı ısındım daha önce rapit dsg kiralayip 600 km gibi bir yol yaptım çok hoşuma gitti ama içinde kullanılan malzeme kaliteli dursada dokununca ucuz hissettiriyor ayrıca 65 bin tl gibi bir rakam Rapide çok en kısa zamanda bu aracı test edip kendim deneyimlemek istiyorum tdi elegance cam tavan ama dsg konusunda halen korku var içimde herhangi bir sorun çıktığında çok pahalı masraf açar diye birde cam tavan olayı bunda yine ses sorunu varmıdır acaba çünkü stilo da sky vindow da yaşadım çok aşırı olmasada can sıkan bir durum ses olayı iyi çalışmalar kolay gelsin.

  8. Bir arkadaşım dakka başı yeti çıkıyordu ağzından çok iyi ara çok iyi araba bu arabadan anlamaz diye önemseyip hiç araştırmadım bile adam haklıymış la,tebrik etcem arayıp 😀

  9. Teşekkür ederim çok güzel bir test olmuş.Derli toplu kimse kimsenin sözünü kesmeden konular yarım yamalak kalmadan.Bence böyle devam edin ve Max.iki kişi olsun araçta.

  10. Çok teşekkür ederiz. Emeklerinize sağlık. Yine güzel, yine samimi bir test… Gözönünde bulundurulması iyi olurdu dediklerim şunlar:
    1. Alınacak araba yargısında bulunmak için ben potansiyer alıcılara geriye dönük olarak en az 2-3 yıllık bir kullanıcı değerlendirmelerini okumalarını sağlık veririm. Kronik sorunlar var mıdır, distribütör, servis kalitesi nedir, yedek parça maliyeti ne boyuttadır, bilinmesi lazım. İnanın iyi bir araç kötü bir distribütör ve servis elinde çok can sıkıcı hale de gelebiliyor. Bunu genel olarak söylüyorum, yeti ile bağlantılı olarak değil…
    2. Testte donanım seçeneklerinden bahsedilmemiş, hani alacaklara öneri ise eğer, bu önemli bir konu
    3. Bu aracın muadilleri ve onlarla kısa bir mukayese de yararlı olurdu
    4. Gece çekimleri araçlarla daha fazla ve anlamlı bir görsel temas kurmamıza büyük engel oluyor, neredeyse her araba aynı gibi ve gece çekimi gerçekten sıkıcı görüntülere neden oluyor,
    5. Sinan’ı gözler daima arıyor… Sizi çabalarınız için gerçekten

      1. Teşekkür ederim Burak bey. Yorumum bağlantı hatasıyla silindi ve ikincisi de böyle eksik çıktı. Ekibe teşekkür ediyoruz, fazlasıyla hak ediyorlar çünkü…

  11. oehh be kardeşim:)

    kuga alırım diyordum mokka ile yeti çıktı birde. yalnız dsg ile ben almam bu aracı, güvenmiyorum genede bir test edeceğim artık. şahane test olmuş.

  12. test gerçekten güzel ama artık test videolarını gündüz çekseniz ve arabanın dışındanda bi kaç kısım olsa mesela arabayı zorladığınız kısımlarıda biraz videoya koysanız da bizde görsek arabanın nasıl tepkiler verdiğini tamam siz anlatıyorsunuz ama gözlede görmek farklı herkesin yorumu farklı olur bu konuda bunları dikkate alırsanız sevinirim bence böyle daha geniş kitlelere hitap edebilirsiniz yurt dışından bile izlenebilirsiniz sadece arabanın içinden olmaz bence.. test gerçekten güzel elinize sağlık devamını bekliyoruz..

    1. bu test için konuşuyorum ztn kışın çekilmiş ,öğretim yılı boyunca Mehmet and ders verıyor,eve kaçta geliyor kim bilir.sinan da kurtköyde çalışıyor o da kim kaçta eve varıyor.ztn onun olduğu videolarda yol hep bomboştur dikkat edersen gecenın bir yarısında çektıklerıı belli .muhipin bir meşguliyeti olduğunu vardır muhakkak. o yüzden gündüz çekimi beklememek lazım

      1. madem bu işi ‘profesyonel’ olarak yapmayı planlıyorlar bence bu kriterleri dikkate almak gerekiyor sizde haklısınız and sinan abi ve diğerleride haklı ama madem profesyonel olacak bir şeylerden feragat etmeleri gerekiyor haksızmıyım..

  13. iyidir güzeldir belki ama 5 yıldız biraz iddalı olmuş. ha nolurdu performans bu saydıklarınızla beraber olurdu , 4 çeker olurdu o zaman 5 yıldızı hakederdi.
    ama emeğinize sağlık bu arada gözler sinan beyi aradı fakat bulamadı

    1. bnce 5 yıldız iddialı değil sakın yanlış anlama dediklerine bende katılıyorum fakat bu fiyatta bu hissiyatları yaşatabiliyorsa bu araba bnce hiçde iddialı değil 5 yıldız… böyle hissiyatları yaşamak için 100- 150k para veriyor insanlar 😀

  14. vallahi bende sürdüm aynı dediği gibi sevgilim olsada gezsek birlikte 😀
    elinize sağlııııkkkk çok iyisiniz adamım

  15. bu video hayırlı mı oldu bilmiyorum.ferit şahenk bu müthiş arabayı nasıl bu kadar ucuza satarız diye 15.000 tl zam koyarsa şaşırmam. bu test videosunu izlememiş olduğu var sayalım gene skoda nın tek karakteri olan arabası yeti derdim. fabia,octavia,rapid,superb kaliteleri biraz düşürülmüş vw ler,otopark tabiriyle vidalar gevşek sıkılmış. bu araç öyle degıl ve Toyota corollaya 81.000 tl istenen bir ülkede bu aracın fiyatı uygun kalmış. makyajsız kasadaki garip formlu ön farlar gitmiş daha kararlı bir ön görünüm gelmiş.carbuyer,topgear gibi siteler her sene yılın arabası ödülü verir sanırım daha test edilecek araçlar var ama yeti kdr begenceklerını tahmın etmıyorum degerlendırme kriterlerine bakarak..

    1. hehe tipi sağolsun çok zor, zam yemez:) bu da bir avantaj işte. yalnız bu sürekli kavramada olma olayı çok ciddi can sıkabilir.

  16. Bu hafta yeti için test sürüşü randevusu aldım…
    sıfırı olmasa bile 2 elde yeti arayışındayım artık
    tebrikler….
    VW Amarok Testini Bekliyorum….

  17. Her incelemeyi 2-3 kere izleyen biri olarak sitede bugün bu kadar çok yorum gelmesi beni çok mutlu etti. Kendi sitemmiş gibi seviniyorum 🙂 İnşallah daha nicelerini göreceğiz.

  18. sizin için ford’a mail atıyorum şu anda. kuga’yı siz test etmezseniz almayacağıma dair. yahu bir test sürüşü yaptırıyorlar 3 dakika anla anlayabilirsen.

    1. ben de forda mail attım ve bana direkt olarak telefonla dönüş yaptılar. Otoparkın gelip araç talep etmesi gerektiğini söylediler. istediğiniz aracı gelip sizin test etme imkanınız var falan dediler. tabi istediğimizi alamadık sonuçta 🙂

  19. harika test. Yeti nin bunları yapabildiğine şaşırdım. En kısa sürede kullanmak istiyorum 🙂 yalnız yanılmıyorsam 20dk 20sn. deki o volvo xc70 in görüntüsü…

  20. Yanlış biliyorsam düzeltin, Araba çok fazla gitmemesine rağmen gidiyormuş gibi hissettirmesi olumsuz bir özellik değil midir? , benim bildiğim arabanın çok yüksek hızlarda bile bunu size hissettirmemesi gerekir. Örnek: Mercedes marka araçlarda 160-170km/h ile giderken hissettikleriniz.

  21. Şu soğuk havalarda sıcak çikolata gibi içimizi ısıtan bu güzel inceleme için teşekkürler Otopark.

  22. Her zaman ki gibi çok güzel bir test olmuş bir de Renault Latitude 2.0 DCi test araçlarınız arasında görmek isterim .

  23. Her gördüğümde bu ne çirkin amaçsız araba dediğim arabanın testini gördüğüm anda ki heyecanım beni çok şaşırttı valla. Demek ki testler amacına fazlasıyla ulaşıyor.

  24. Çok şaşırdım gerçekten Yeti’nin bu kadar iyi olmasına. Test için teşekkürler. Emeklerinize sağlık..

  25. bugun 1.6 tdi dsg elegance test ettim bana yalıtım videoda bahsedildigi kadar iyi gelmedi. dsg gercekten daha önce kullandıgım dsg ve stroniclerden daha uyumlu. arac 7. vites 2 bin devir 110-115 arası gidiyor test boyunca surekli sıkıştırdım aracı ama 8lt/100km gösteriyordu park ettigimde. süspansiyonlar tam anlatıldıgı gibi aracı virajda yatırmıyor ama bozuk yoldada sönümlemesi gayet iyi.
    75 bin tl 1.6 tdi elegance dsg icin fiyat verdiler. koyu renkli jant opsiyonuyla birlikte. sahibinden.com da elegance dsgler 75 civarında 4-5 ilan var. sizce sıfırı 75 olan bu aracların 10-15k km deki ikinci elleri 65-70 arası olması gerekmezmi?

      1. trabzon ckr den. 2bin tl takas indirimleri var. ayrıca aracta PJ9 kodlu koyu renkli Alloy wheels “HELIX” var. %1 de bayii indiri yapıyorlar. ekimde gelecek araclarda da minimum 500 tl zamlı gelecekmiş..

  26. Bir yeti sahibi olarak büyük bir keyifle izledim , anlatırken And arkadaşımızın gözlerindeki heyecanı en iyi anlayanlardan biriyim diyebilirim, 2.5 senedir yeti kullanan biri olarak kullanılan tabirleri birebir deneyeyimledim. Yol tutuş, ivmelenme, aracın büyük ama sürüş dinamiği olarak hb tavırları insanı gerçekten şaşırtıyor, özellikle arkadaşlarıma kullandırıyorum ve tepkiler ayni “abi araba 1.2 olduguna eminmisin ” skoda sanırım kabuk değiştiriyor…bu güze video için teşekkürler…

  27. Çok güzel bir test olmuş ellerinize sağlık, ancak kafama takılan bir şey var ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Koymuş olduğunuz motor fotoğrafında emme hortumunun üzerindeki cihaz dikkatimi çekti. Benim düşüncem bu cihazın boxtunning olduğu yönünde. Acaba yanılıyor muyum?

  28. Araba ne kadar muhteşem olsa da bana suv olduğunu hissettirmiyor dışarıdan. bütün yaz türkiye’de satılan bütün yüksek arabaların bütün donanımlarını ezberledim neredeyse alacağız diye. yeti’nin de bunlardan biri olduğunu yine bu sitede öğrenmiştim. ben doblo, kangoo, t. connect sınıfındaki arabaların skoda versiyonu sanıyordum.

    Testi izledikten sonra görünüşü dışında bütün fikirlerim değişti ama, aileden biri alsa da arada alıp turlasak.

  29. Allah Aşkına Skoda artık şu yeşil aydınlatma sevdasından bir vazgeçsin ya. He birde şu logoyada yeni bir yüz kazandırıp ön panelede yenilik getirse ya 15 yılı aşkındır aynı ön panel ızgarasıyla devam ediyor 🙂

    Yeti sanki ticarı sanki Sw tarzında bir araç zaten bu sebeple piyasada pek yer bulamadı kanaatimce. Rakipleri daha yakışıklı ve cezbedici. Videoyu bile tam izlemedim desem yalan olmaz.

    1. bu ticari olayı sadece bizde olduğu için garibim araç aşağlanıyor. yurtdışında tasarımı bayaa beğeniliyor. kübik ve orjinal bulunuyor. ama bu beğenmeme olayı da fiyatın uygun olmasını sağlıyor.

  30. 2.0 TDI 4*4 olsa daha zevkli olur bide Sinan Abinin elinde vites tokatlıya tokatlıya 😀

  31. Beğeni ile takip ediyorum.Test çok güzel olmuş. Sinan’ da olsa iyi olurmuş. C max mı, yeti mi die sorsam ( benzinli-düz vites) ne dersiniz?

    1. c max çok farklı ya mpv ama yeti de mpv vari 1.4 122 8-9lt tsi yada c max 1.6 atmosferik 125 hp (8-10) , cmax 1.6 ecobost180 hp 9lt yakıt olarak farkları yoktur ama 125 lik cmax tüp takmak sett etmek kolaydır 1.4 yeti de vergiden avantaj var

      ama fordun sürüş dinamiklerini yaşamanız lazım kesinlikle bir alman gibi değil daha farklı bir ruh var … c max daha çok yatırıp kaldırmya gelen bir araç bir minisuvdan ziyade

  32. Çok güzel bir test olmuş yine elinize ağzınıza sağlık, yorumlar harika, bir o kadar da eğlenceli : )

  33. -And:”Hemen hemen her vasfı fiyatının üzerinde”.. dedii eywah dedim..
    Ahanda yakında zam yaparlar demedi demeyin.. :))

  34. ellerinize sağlı güzel bir test olmuş.2014 octavia da makyajlandı mı eğer öyleyse bir test videosu harika olurdu.bu arada sıradaki testler bölümü güzel olmuş ne zamandır var bilmiyorum benim henüz dikkatimi çekti.

  35. Ben bu arabanın en full versiyonuna bindim. gerçekten de şahane. Çok çok güzel. Fiyatı da fena değil. ama skoda yeşili olacak 😀

  36. Testlerinizi severek ve sıkılmadan izliyorum, gerçekten bu işi severek yaptığınız o kadar belli ki başarılarınızın devamını diliyorum. Size araç göndermeyen markalar utansın 🙂 Benim ufak bi ricam olacak sizlerden Skoda rapid spaceback 1.4 tsi modelini test eder misiniz? Anlaşılan Skoda araç tahsis etmek konusunda bonkör diğer markalara nazaran 🙂

  37. Beyler Yeti’nin 2.0 TDI 4×4 170 lik versiyonu alınır mı sizce? Tüketimi teknik verilerinde şehiriçi 6,3 gözüküyor ama gerçekte ne yakar bi bilgisi olan var mı? Son olarak fiyatı sitede yazmıyor duyan bilen haber verirse sevinirim

    1. selamlar hocam alınır neden alınmasın tabi de o fiyat seviyesinde diğer alternatifler kafanızı karıştırmıyor mu ? bir de ne kadar yakar sorusuna yazdığı kadar yakacaktır bence dizelde istisnalar hariç pek bir sapma olmuyor benim deneyimim ve gözlemlerime göre

  38. Mehmet bey merhaba;

    Mehmet bey sizden bir ricam olacak. scoda octavia ile ilgili.

    ben scoda octavia iki farklı araçla test sürüşüne çıktım.

    1. araç yüce otonun arabası idi 9.000 km bir araç bu araçla istanbul trafiğinde 5 km bir test sürüş imkanı tanıdılar.
    araba sizin testte anlattığınız gibi berbattı almaktan vazgeçme noktasına geldim.

    2. araç ise izmit özdağ otodan yine octavia ve 16.000 km idi. yaklaşık 45 km aracı kullandım. izmit içinde derince kavşağından kandıra yoluna gittik ve tekrar aynı güzergahtan geri geldik. ikinci araç ses yalıtım konusunda çok ama çok iyi idi. ben arabayı fazla zorlamam fakat yer yer 170 civarı hızlara çıktım. 130-140 km hızla o yolda virajlara girdim ne esp devreye girdi nede kopma yaşandı. yine rahatsız edicek seviyede bir yol ve motor sesi almadım ki bence o seviye başarılı idi. bu konuyu o gün o serviste ve o günden sonra 5 ayrı scoda bayiinde konusu oldu konuştuk. bütün bayiler ses yalıtım ve süspansiyon sertliklerinde iyileştirmeler yapıldığı söylendi. bu konu hakkında yeniden bir test yada fikir beyanınızın olup olmayacağını merak ediyorum.

    saygılar.

  39. Haaaydinn o zaman yeti almaya gidiyoruz. Yüce andla muhip e çıkarıp bi kaç bin lira verse olurmuş valla.(Ne olur yanii) Reklama o kadar para veriyorlar aracı bu kadar anlatıp, tanıtamıyorlar.

  40. teşekkürler

    bu inceleme bence çok iyi olmuş. gayet ciddi ve arabayı görmeden hissettiren bir inceleme.
    eğlence programı yapmıyorsanız bu şekilde izleyici kitlesini arttıracağınızı düşünüyorum.

    devamını bekleriz, kolay gelsin…

  41. Makyajsız kasaya göre baya iyileştirmişler özellikle şu fiyata dizel-otomatik ve böyle bir suv tadından yenmez. Sizin için sıkıntı olur mu bilmiyorum ama rakipleriyle karşılaştırmasınıda yapabilirsiniz. Mesela tiguan bu araca göre oldukça pahalı ama neden bu? Yada onun hangi yönleri iyi v.s tarzında

    Elinize sağlık

  42. Dur-kalklarda kavrama ile ilgili durum dsg’ nin kalkışa hazırlık çabası ile ilgili. 1000 devirde yarım kavrama his değil gerçek. Bunu aşmak için duraklamalarda fren pedalına tam basılmalı. Veya üşenmeyip vitesi boşa almak en sağlıklısı. Kötü yan aramış And, bulamamış, ben söyleyeyim; jantlar. Bu arabayı çirkin görenlerin çoğu bence jantlar yüzünden böyle hissediyor, şekilsiz ve çizgileri nedeniyle 16′ görünmüyor. Bir de tavan çizgisinin örneğin Juke gibi alçalmaması, düz gitmesi, diğer bir çirkin algısı nedeni. Görünüşü bozsa da bagajı tam kullanabilme tarafında büyük avantaj. Sonuç olarak 1.6 dizel otomatik bu sınıfta Qashqai 90 bin tl iken, Yeti rakipsiz.

  43. Benim anlamadığım konu Yaz lastiği testlerinde ContiPremiumContact ve sport 5 serileri genelde 1. olmuş, bu testte “vasat” olarak anılıyor…

  44. Yorumlarınız, anlatımız ve verdiğiniz bilgiler gerçekten çok kıymetli ancak araçların ikinci el piyasaları hakkında da bilgi verirseniz sanırım sizin için de bizim için de güzel bir hamle olacaktır. Aynı soruyu kendime Superb testinden sonra da sormuştum, “iyi hoş tamam, tam alıp binmelik bir araba ancak yarın bir gün kilometresini düşürmek istersem ya da model yükseltmek istersem elden çıkarabilir miyim?” sorusuna cevap alamadım test videolarınızdan. Eğer sitenizde bu bilgiler mevcut ta ben göremediysem şimdiden affola. İyi çalışmalar dilerim Allah emeklerinizi zayi etmesin.

  45. Arkadaşlar bu aracın beyaz renk oalnına 67.750 plaka+bandrol dahil fiyat aldım. İkinci elde 10 bin km altı olanlar icin 64-65 bin fiyatlar istiyorlar. Sıfırının 67 bin olduğu yerde ikinci elde düşük kmli olanların 60-62 bandında olması gerekmez mi?

  46. Babama bu aracın 1.2 TSI içi boş modelini almayı düşünüyoruz(onun gözünde araba ne kadar boş o kadar iyi), aklıma takılan iki soru var, birincisi fabrika yakıt değerlerini yakalar mıyız? Babam aşırı derecede yavaş süren(tipik yaşlı sürüşü :D) biri, şu anki aracımız 1.5 2009 lancer, ortalama 6-7 arasında geziyor, bu araçtada bu değerleri hatta daha azını yakalayabilir miyiz(tabi rodaj dönemi bittikten sonra)? ikincisi bu kasayı bu motor kaldırır mı? bana sorarsanız kaldırır çünkü ablamda 1.2 tsi dsg ibiza var ve gerçekten araba çok çok iyi gidiyor, bu aracıda rahatlıkta kaldıracağını düşünüyorum fakat sizce doğru mu?

    1. Motorun kasayı kaldıracağından şüpheniz olmasın.Turbo beslemeli olduğu için şu anki lancerla aynı hevesle gider torku daha fazla olabilir hatta 1.2 tsi yetinin.Yakıt konusunda yaşadığınız şehir çok önemli.Eğer istanbulda yaşıyorsanız 7.5-8 litrelerde dolaşırsınız,trafiğin az olduğu şehirdeyseniz lancer a yakın değerler(6.5-7 lt) elde ederseniz tabi babanızın sürüş tarzıyla 🙂

  47. Bu aracı alıp kullanan yorumlarını bizimle paylaşabilecek olan var mı? DSG de veya başka herhangi bir sorun yaşandı mı?

  48. Sevgili And, bir kaç aydır süren yeni araç alma sürecim tamamlandı ve tercihim Yeti 1.6 TDI Ambition DSG oldu. Diğer aday yine sizden yüksek puan alan Fiesta idi. Aile sahibi biri olarak bütçemi zorlayarak ve gönlümdeki asıl araç olan Yeti’de karar kıldım. Bu kararımın oluşmasında nerdeyse tek referansım sizin testleriniz idi. Tesadüfen bu ay içinde otomatik fiesta kiralamıştım ve yorumlarınızın ne kadar yerinde olduğunu gözlemiştim. Henüz aracı teslim almadım. İlk kullanımımdan sonra yorumlarımı yine paylaşacağım. Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.

  49. Bu aracın bu kadar başarılı bir araç olduğunu bilmiyordum, tahmin de etmiyordum. Çok şaşırdım…

  50. skoda dizel otomatik yetiyi artik getirmiyor. sadece benzinli modeller ve dusuk donanimlarla alinabilecek. Acaba asil sebebini bilen var mi?

  51. evet Almanya’dan katılıyorum bu Arabanın 110 ps Dizelini yeni aldım daha 4 haftası var bekliyorum inşallah anlatınız gibi iyidir.

  52. Merhabalar, benim aklımda bu araçla ilgili bir soru var. Videonuzu izlerken bir şey dikkatimi çekti de, motor sesi özellikle videoda çok duyuluyor. Bu aracın sessizlik oranı hakkında ne düşünüyorsunuz? Mesela bir Golf ile kıyaslandığında ne durumda acaba? Teşekkürler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu