Haberler

Lotus, Elise S Cup’ı açıkladı




En sonunda Lotus, Elise S Cup R’ın sokakta kullanılabilecek bir kardeşini üreteceğini açıkladı.

Aracın adının Elise S Cup olacağı belirtilirken, yarışçı kardeşinin ayak izlerini takip edeceği ve araçta aerodinamik bir kit olacağı açıklandı. Bu kit, aracın 160 km/h ile giderken 66 kg , en yüksek hızında ise 125 kg downforce üretmesini sağlayacak.

Aerodinamik kitin yanı sıra Elise S Cup’da mat gümüş aynalar, spor süspansiyon ve 16-17 inçlik saten siyah renkli hafifletilmiş alaşımlı jantlar olacak. Modelde kumaş / SuedeTex spor koltuklar, takla kafesi ve Dinamik Performans Yönetim sistemi bulunacak.

Araç, gücünü 1.8 litrelik 4 silindirli süperşarjlı motordan elde edecek. Bu motor 6 ileri manuel şanzıman ile birlikte toplam ağırlığı 932 kg olacak aracın 0-100 km hızlanmasını 4.2 saniyede tamamlamasını sağlayacak. Aracın en yüksek hızı ise 225 km/h olacak.

Lotus’un JEO’su Jean-Marc Gales, “Lotus Elise S Cup, yüksek performans, hafiflik ve yer tutuşu ile tamamen saf sürüş deneyiminden ibaret. Elise S Cup hızlı, arzulanan ve rekabetçi bir araç isteyen sürücüler için ideal bir spor araba.” dedi.

Aracın ön siparişini 133.000 tl (€ 47,500) karşılığında verebilirsiniz.

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu