Haberler

Peugeot Exalt Konseptini Paris’ te yeniden görücüye çıkaracak




Peugeot senenin başında Pekin Otomobil Fuarı’ nda tanıttığı ilgi çekici Exalt konseptinin Avrupa versiyonunu önümüzdeki ay düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’ nda tanıtmaya hazırlanıyor. Aracın karoseri saf çelikten, Shark Skin diye adlandırılan Köpekbalığı Derisi rengine kadar değişen gri tonlarıyla farklı bir duruş sergiliyor.

Konsept aracın iç mekanı ilk olarak 2012′ de Onyx konseptinde kullanılan Gazete Ahşapı rengini, büyük günlük gazetelerin ekonomi sayfalarından alıyor.

1700 kg gibi bir ağırlığa sahip olan Exalt 4 tekerleği arasında dağıtılan 340 hp’ lik toplam güce sahip HYbrid4 plug- in çekiş sistemine ve ayrıca 4.3 metre uzunluğa, 1,31 metre yüksekliğe ve 20 inç jantlara sahip.

Peugeot Sport tarafından geliştirilen 270 hp’ lik 1.6 litre hacmindeki THP motor 6 ileri otomatik vites kutusu ile donatılmış. Peugeout’ un RCZ-R modelinde karşımıza çıkan bu motor 170 hp’ lik özgül güç oranıyla dünyanın en iyi değerlerinden birisini sağlıyor. Otomobil çok salıncaklı arka dingili üzerinde yer alan 50 kW gücündeki elektrik motoruyla birlikte tamamen elektrikli veya hibrid sürüş gerçekleştirmeye olanak tanırken elde edilen toplam gücü 340 hp’ ye çıkarıyor.

Ekim ayının ilk haftası ile başlayacak olan Paris Otomobil Fuarında tanıtılacak olan Exalt konsepti markanın hatchback tasarımı ile vizyonunu dahada ön plana çekiyor.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu