Haberler

Renault yeni konseptini açıkladı




Renault Paris Motor Show öncesi Eolab konsepitini tanıttı. Şimdiye kadar tasarlanan modeller arasında yakıtı en tasarruflu kullanan otomobil, Eolab asimetrik üç kapılı yerleşimi ile 0.235 sürtünme katsayısına sahip.

Otomobilde aktif ön spoiler, aktif arka kanat ve aktif frenleri soğutabilen aynı zamanda sürtünmeyi düşürmek için kapanabilen sistemler mevcut. Ayrıca modelde aktif süspansiyon ile sürüş yüksekliği ayarlanabiliyor. Renault çelik, alüminyum ve kompozit malzemeleri dışarı doğru şekillendirerek yakıt verimliliğini arttırıyor. Modelde ayrıca magnezyumdan üretilmiş bir tavan, ultra hafif camlar ve iç mekanı hafifletilerek Clio’ dan 400 kilogram daha hafif hale getirilmiş.

Gücünü Z.E tarafından yapılan Hybrid 1.0 litre üç silindirli motorundan alıyor ve elektrikli motoruna entegre edilmiş üç vitesli şanzımanı ile 6.7 kWh bataryaya sahip. Motoru ile 75 PS güç ve 95 Nm tork üretirken, elektirikli motoru ile 68 PS ve 200 Nm tork üretebiliyor ve elektirikli motoru ile 60 kilometre menzile sahip. Eolab üretime çıkmayacak ancak Renault tasarlanan 100 yeni teknolojik gelişmeleri üretimi yaklaşan araçlarda kullanacağını söylüyor.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Pi_B0v5hLAA]

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu