Haberler

Scania, IAA Fuarı’nda en yeni motorlarını tanıttı




Scania, IAA Fuarı kapsamında müşterilerinin karlılık ve sürdürülebilir başarıya ulaşmaları yönündeki çalışmalarını sergiledi. Euro 6 motorlarda dahil olmak üzere pazardaki en geniş motor seçeneği yelpazesine sahip Scania’nın bu konudaki en büyük kozu ise bağımsız testler sonucu elde edilen düşük yakıt tüketimi değerleri. Sadece SCR sistemine sahip Scania’nın 6 silindirli 13 litrelik motorunun uzun yollarda rakip tanımayacak şekilde tasarruflu olduğu yapılan testler sonucu ispatlandı. Scania şimdi bu başarısını bir adım daha ileriye götürerek yüzde 100 biodizelle çalışan hibrid motor teknolojisiyle daha fazla talebe cevap vermeyi amaçlıyor.

Her ihtiyaca uygun motor

Scania, müşterilerinin her ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla 250 ile 730 beygir arası güç seçeneğine sahip 18 farklı Euro 6 motor seçeneği sunuyor. Önemli parçaları ortak olan 3 temel motor tipi kullanılarak sunulan bu geniş motor gamı düşük yakıt tüketiminin yanı sıra güç ve tork açısından en iyi değerleri sağlıyor. Geçen yıl tanıtımı yapılan Streamline ile yüzde 8’e kadar varan oranlarda daha az yakıt tüketim değerine ulaşan Scania, IAA Fuarında tanıtılan yenilikler ile yüzde 3’lük bir azalma daha sağlıyor.

Hibrid otobüs Scania’dan yola çıkıyor

IAA Fuarı kapsamında sergilenen bir diğer önemli araç ise biodizel yakıt ile çalışan tek onaylı hibrid otobüs Scania Citywide. Saatte en fazla 100 km hıza ulaşabilen bu otobüs şehiriçi ve şehirlerarası kullanım için uygun. 10.9 ve 18.1 metre arası uzunluğa ve 250 ila 360 arası beygir gücüne sahip Scania Citywide’da biodizel ve doğalgaz alternatifleri de sunuluyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu