Haberler

Süper spor Mercedes-AMG GT dünyaya tanıtıldı




Mercedes-Benz spor otomobillerinin en yenisi Mercedes-AMG GT, AMG’nin merkezi: Affalterbach’da gerçekleştirilen görkemli bir etkinlik ile ilk kez dünyaya tanıtıldı.

Mercedes-AMG spor otomobillerinden beklenebilecek her özelliği sunan en özel araç olma ünvanını almaya hazırlanan Mercedes-AMG GT, olağanüstü bir tasarıma sahip.

1950’li yılların efsanevi  “martı kanat” Mercedes-Benz 300 SL modelinin yeniden yorumlanması ile ortaya çıkan Mercedes-Benz SLS AMG’den sonra AMG tarafından geliştirilen ikinci spor otomobil Mercedes-AMG GT, hem tasarımı hem de iki ayrı motor seçeneği ile spor otomobil severlerin yeni tutkusu olacak.

Mercedes-Benz çatısı altındaki performans markası AMG’nin, tamamını kendi bünyesinde geliştirerek ürettiği ikinci yepyeni spor otomobil modeli Mercedes-AMG GT dünyaya tanıtıldı. Mercedes AMG GP pilotu Nico Rosberg ve 5 şampiyonluk ile DTM’nin (Deutsche Tourenwagen Masters) en çok kazanan pilotu Bernd Schneider’in de katıldığı renkli etkinlik, AMG’nin merkezi Affalterbach tesislerinde düzenlendi. Alüminyüm gövdesi ve ön kaputa yerleştirilen motoru ile en yüksek standartlarda sürüş deneyimi sunan yepyeni Mercedes-AMG GT, sahneye çıktığı anla birlikte spor otomobil tutkunlarını büyüledi.

Mercedes-AMG GT, Mercedes-Benz spor otomobillerinden beklenebilecek hertürlü özelliği sunan en özel araç olma ünvanını almaya hazırlanıyor.‎ Yeni Mercedes-AMG GT, sürüş dinamikliği, yarış otomobili performansı, segmentine yepyeni standartlar getiren yakıt tüketimi ve verimliliği ile günlük kullanıma uygun fonksiyonelliği bir arada sunuyor ve bu segmentte tüm bunları yapabilen tek otomobil olma iddiasini taşıyor.

Hem yolda hem de yarış pistinde en üst düzeyde sürüş keyfi:

İki farklı motora sahip olacak aracın Mercedes-AMG GT versiyonu 462, Mercedes-AMG GT S versiyonu ise 510 beygir gücüne sahip olacak. Affalterbach tesislerinde titiz çalışmalar sonucu geliştirilen yepyeni Mercedes-AMG GT, 4,0 litre-V8-biturbo motoru ve Mercedes-Benz Intelligent Drive teknolojisi sayesinde yolda ve yarış pistinde en üst düzeyde sürüş keyfi sunmaya hazır.

Mercedes-AMG GT olağanüstü tasarımı ile yollara çıkmaya hazır:

Olağanüstü bir tasarıma sahip bu yepyeni spor otomobil, güçlü ve dinamik görüntüsü ve sunduğu üstün sürüş performansıyla otomobil severleri kendisine hayran bırakacak. 1950’li yılların efsanevi  “martı kanat” Mercedes-Benz 300 SL modelinin yeniden yorumlanması ile ortaya çıkan Mercedes-Benz SLS AMG’den sonra AMG tarafından geliştirilen ikinci spor otomobil olan Mercedes-AMG GT, dışında olduğu kadar iç görünümünde de sportif bir tasarım sunuyor. Sürücü kabininde kullanılan çizgiler ve seçilen tasarım elemanları ile gerçek bir kokpit duygusu yaşatan araç, efsanevi tarihçesini koruyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. YOK ARKADAŞ GÜZEL BİR TASARIMA SAHİP DEĞİL… TATLI BİR GÖRÜNTÜYE SAHİP İÇ TASARIM 4 TANE KLİMA PETEKLERİ SAYDIM ORTADA ÇOK SAÇMALAMIŞLAR…

    BMWÇİ OLARAK BEĞENDİĞİMİ SÖYLEYE BİLİRİM.. 🙂 ARTIK BMW ŞÖYLE BİR M 3 M5 M6 SERİLERİN DIŞINDA BİR OTOMOBİL ÇIKARTA BİLİR.. 🙂

    ŞU AMG SKYLİNE KADAR VE ASTON MARTİN KADAR ŞEKİL DEĞİL.. 🙂

  2. SLS AMG gibi bir aracın üretimini durdurupta AMG GT’yi üretmek hangi akla mantığa sığıyor Mercedes? SLS AMG neresi! AMG GT neresi! GT adını asla haketmeyen bir otomobil. AMG GT de GLE Coupe ve Citan gibi Mercedes’in elinde patlayacaktır. GTR, 911, Huracan, 488 GTB gibi araçların yanında çok sönük kalıyor. Mercedes’in adına, şanına, tarihine yakışmayan ve yaptığı en berbat araçlardan birisi

  3. GT adını asla haketmeyen bir otomobil. GT statüsündeki araçlara bakıyorum bir de AMG GT’ye bakıyorum gerçekten vasatın altında olan Mercedes’e yakışmayan bir model. Mercedes SLS AMG’nin üretimini durdurarak en büyük hatayı yaptı. AMG GT SLS AMG’nin her yönden çok gerisinde olan bir otomobil

  4. AMG GT’ye değilde Mercedes-AMG GT R bitiyorum. AMG GT R güncel versiyonundan her yönüyle çok farklı ve güçlü bir otomobil. Güncel AMG GT 456 beygirlik 310 km maksimum hıza sahipken AMG GT R 585 beygir 318 km maksimum hıza sahip. Mercedes mühedisleri AMG GT R’ı geliştirirken zaten GT3 versiyonunu baz alarak AMG GT R’ı geliştirmişler. Param olsun bir tane Mercedes-AMG GT R alacağım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu