Haberler

V1 Challenge’a yağmur engeli




V1 Challenge’da sezonun 4. yarışı körfez pistinde düzenlenecekti ancak günün erken saatlerinden başlayan yağmur planları değiştirdi.

Pilotlar, toplam 19 Volkicar ile verilecek starttan önce ısınma turlarına çıktılar. Antrenmanlarda Kuvvet Erim’in tamponu koparken, Çiğdem Bayülgen pistin arka düzlüğündeki şikanda otomobilinin kontrolünü kaybederek yol dışına çıktı. Sıralama turlarında en iyi zamanı Cem Tolon yaptı.

Pilotlar ilk yarışı beklerken sabahtan beri kesintisiz devam eden yağış pisti yarışa elverişsiz hale getirince yarış direktörü yarışı iptal etti. Yarışın iptalinin ardından yarışın sonucu sıralama turlarına göre açıklandı. Buna göre Can Tolon birinci, Dağhan Ünlüdoğan ikinci, Yağız Avcı ise üçüncü oldu. 75 puan ile Tolon şampiyonada liderliğini devam ettirirken, iddialı pozisyonda bulunan Burak Çukurova 63 puan ile hala ikinci sırada. Dağhan Ünlüdoğan bu yarış sonunda üçüncülüğe yükseldi ve puanı 48. Kadın pilotlar klasmanında Didem Kargın 33 puan ile birinci, Oya Eren 19 puan ile ikinci, Çiğdem Bayülgen ise 16 puan ile üçüncü sırada.

V1 Challenge 26 ekimdeki yarış ile devam edecek.

Not: Yağmur sadece V1 Challenge’a değil aynı zamanda Türkiye Karting Şampiyonası’nın 5.ayak, üçüncü yarışlarına da engel oldu. Yarışlar daha sonra TOSFED tarafından belirlenecek şampiyonanın diğer bir yarışına eklenecek ve 5. ayak klasman ve puantajı bu yarışın ardından açıklanacaktır.

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu