Haberler

V1´de Tolon Yine Zirvede




Lassa V1’in ikinci yarışında 19 pilot start aldı. Üst sıralarda yer almak için kıyasıya bir mücadeleye giren pilotlar bol temaslı ve kazalarla dolu bir gün geçirdiler. İzmir Park Pisti’nin ilk virajı yine pilotları zorlarken, hızlı arka düzlükte birbirine eşit güçteki VOLKICAR’ların pilotları bileklerini konuşturdu. 

Yarışın galibi sürpriz olmadı. İzmir’li Can Tolon, evinde sıralamalardan başlayarak üstünlüğünü gösterdi ve rahat bir zafer kazandı. Ancak podyumun diğer basamaklarının mücadelesi sıcaktı. İlk yarışın galibi Burak Çukurova, şampiyonadaki liderliğini korumak için Yağız Avcı, Göksun Erkek, Dağhan Ünlüdoğan gibi hızlı isimleri arkasında tutmaya çalıştı ve otomobilini ikinci sırada finişe getirerek hedefine ulaştı. Podyumun son basamağında bir süredir şanssız yarışlar geçiren Türkiye Şampiyonu Yağız Avcı yer aldı ve sezonun kalanı için moral topladı. Bu sene seriye katılan ekranların ünlü ismi Ümit Erdim önündeki araca vurunca yarıştan ihraç edilirken, kadın pilotlar birincisi Didem Kargın, ikincisi Oya Eren oldu. VOLKICAR ile yarışmak isteyen pilotların sayısında da her geçen gün arttığı seride rekabet de günden güne yükseliyor.

NTVSpor’dan gerçekleştirilen canlı yayın 15:00’de başladı. Günün erken saatlerinde yapılan ilk yarış banttan izleyenlere ulaştırılırken ikinci yarış heyecanı canlı olarak ekranlara geldi. İzleyenlerin çok beğendiği yarış sonrası Volkan Işık yarış sonrası şunları söyledi; “Mücadelenin yüksek olduğu bu seride bu tip temaslar ve kazalar sonucu itirazlar olması normal bir durum. Pilotlarımızın adrenalini oldukça yüksek. İzmir’li motorspor severler piste umduğumuz kadar ilgi göstermedi, sanırım yarışları artık herkes NTV Spor’dan izliyor. Ekran başındaki milyonlara ulaştık, bu çok önemliydi ancak Aydın’da gelenekselleşen şehir içi yarış formatımıza dönüyoruz. Aydın’da her sene olduğu gibi yoğun bir seyirci Malazgirt meydanında olacak ve pilotlarımız onlara yakışan bir yarış izletecek.”

ISS pilotu Burak Çukurova iki ayak sonunda 37 puan ile ilk sırada alırken, Bursaspor’un efsane başkanı İbrahim Yazıcı’nın anısına yarışan Can Tolon 35 puan ile ikinciliğe yükseldi. Franke pilotu Göksun Erkek 26 puan ile üçüncü sırada yer alıyor. Lassa’nın bu sene ismini verdiği V1 Challenge şampiyonası 4. senesinde para ödülü dağıtmaya da devam ediyor. Yarış sonunda birinci gelen pilot 6.000 TL, ikinci 4.000 TL ve üçüncü 2.000TL kazandı. Birinci olan Can Tolon 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kazandığı ödülü ailesi adına Atatürkçü Düşünce Derneği’ne bağışladığını açıkladı. 

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu