Haberler

Volkswagen Polo 2016 güncellemesi




Volkswagen Polo ufak bir makyaj operasyonu geçirdi fakat yeni model görünüşe göre 2016′ da çıkacak.

Autobild dergisinin haberine göre yeni Polo tasarım olarak daha şık ve yenilenen teknolojisi ile daha olgun bir otomobil haline girecek. Detaylar henüz açıklanmasa da dergide yer alan bilgiler detayında tavan daha düz, karoser daha uzun, ön cam ise daha yatay konumlandıralacak.

Yenilenecek Volkswagen Polo yollara 3 kapılı ve 5 kapılı hatchback versiyonları olmak üzere iki ayrı model çıkaracak gibi görünse de çıkan dedikodular doğrultusunda speedster ve cross polo versiyonları firmanın hedefleri arasında.

Motor versiyonları ise henüz net olmamakla birlikte tahminen aşağıdaki şekilde olacak.

☆95 ve 110 beygir gücünde 1.0 litre hacminde TSI

☆75, 90 ve 105 beygir gücünde 1.4 litre hacminde TDI

☆150 beygir gücünde 1.4 litre hacminde benzinli motor

☆185 beygir gücünde 1.8 litre hacminde benzinli motor

☆231 beygir gücünde 2.0 litre hacminde benzinli motor

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. 1.8 i vergizede olacağı için kimse çok para vermez kibrit kutusu kadar arabaya. 1.4 150 hp ne kadar tatmin eder. eski 180lıkler prim yapacak sımdı.

    1. evet bununla ilgili daha oncede bir tartisma gecmisti. bundan sonrasinda WV polo gt ile TR pazarina girecek ise bu GTI dan sonra tatmin etmeyecktir. GTI 18 lt ile gelecekse vergiye takilacaktir. Tipki Clio RS’in yeni modelinin takildigi gibi. bu da 125.000 TL bandinda bir fiyata tekabul eder. ayikla pirincin tasini

  2. Polo gt nin 150hp dsg verileri autocar.co.uk var bakabılırsınız 0-100 7.5 sn son hız 220km.Bence 6.9sn ve 229km verılere cok uzak rakamlar degıl.Kaldı kı motor yag yakma olayını aştıysa çoğu kullanıcı tarafından kabul gorecektır cunku arabanın suspansıyon ,fren dısk ebatları ,body kit komple gti ile aynı..Tuketımıde az oldugu soylenıyor bence sans tanılmaya deger bır arac..

    1. Tabi ki sans verilecek bir arac. Cok atik ve bircok benim diyen arabayi perisan edecegi bir gercek.

      Lakin ben cupra kullancisi olarak 7,5 saniye degerin 6.9 dan cok asagi oldugunu dusunuyorum. Yolda giderken bu fark bariz ortaya cikiyor ki vw sitesine girerseniz verilen degerin 7,5 degil 7,8 oldugunu goreceksiniz. (bkz: http://binekarac.vw.com.tr/yeni-polo-teknik-bilgi.aspx )

      Ayrica kagit ustundeki rakamlari/sayilari da cok desteklemiyorum,yol sartlarinda sapmalar oluyor. Kendi aracim da buna dahil.

      1. Bende dikkat ettim 7.8 e fakat 140hplikte oyle diyordu daha sonra richard hammond un yol testindede 7.5 gordum neyse olay 0.3 olayi degil neyse ama dediginiz dogru o yarim saniye bir saniye fark yolda farkediyor ama zaten hizlanma dedigimizde arac icindeki kisi sayisi bile etkili:)Genel olarak yorunlariniz dogru ama bende katiliyorum artik her uretici maliyet ugruna kaliteyi iyice asagi dusurdu..

      2. Arkadaşlar o 0-100lerle ilgili belki gözünüzden kaçmıştır diye söylüyorum bazıları 0-60mph bazıları 0-62mph yani bi kısmı 0-96 bir kısmı 0-100 aranızdaki 0.3 fark ordan kaynaklanıyor olabilir belki

      3. yok ya cok dert değil ha o ha o:) ben polo gtı a da 6.6 yazan sıteden tutun 7.2 yazan sıte bıle gormulugum var lınkte verebılırım:)neyse demek ıstedıgım sonucta aa 150hp çöp bu gıtmez etmez değil hani yapmışlar ee araba hafıf ve hızlı ve su yag sıkayetlerı vardı kullanıcıların onlarda asıldıysa sans verılcek bır arac dedım cunku baktım ıc mekan falan baya şık geldi.Ama Renard arkadasımızın dedıgı gıbı asıl gercek su kı markalar malıyet ugruna heryerden calıp cırpıo artık:(

      4. arkadaslar yag yakma olarak adlandilan duruma da nacizane bir aciklama getirmek istiyorum. polo gti ya da ibiza cupra yag yakmiyor. yag yakan araba siyah duman atar. bu araclar surekli olarak sikistirilarak kullanildiginda (ki bu araclarin genel kullanici kitlesi delidir,basar da basar) yag eksiltiyor. yabanci sitelerde bu durum `oil consumption` olarak adlandirilir. Yani yag tuketimi. 2013 ibiza cupra kullanicisiyim. araci almadan once 5 ay su yag eksiltme durumunu arastirdim ve sonunda bir sikinti olmadigina kanaat getirip aldim. aracim 11500 km”de. her ay duzenli takip ederim.yag eksiltme oranim %20-%25 dolaylarinda. bu da ilgili araclar icin cok dogal. tolere edilebilir. daha arabama hic yag eklemedim. 15000″e kadar bir surpriz olmazsa yag eklemeden bakima goturmus olacagim. bu tamamiyla kullanim ile ilgili bir durum. aracimi her zaman sikistirmam ve kitapciginda belirtildigi uzere ilk calistirmada 1 dk beklerim, uzun yoldan geldikten sonra 1 dk kontagi kapatmam. aslinda bu kural turbo araclar icin genel gecer bir kural.lakin 1.4 180bg tsi’larda bir tik daha onemli. eger araciniza iyi davranirsaniz o da size iyi davranmak icin elinden geleni yapar=) (AND’in GOLF haric) =)))

  3. Ülkemiz vergilendirme politikası altında değerinin çok üstünde fiyata satılacaktır.Maliyeti 12,000 -14000 euro arası diye tahmin ediyorum.Ülke olarak 12,000 dolarlık fiat albealara bindiğimiz için daha çok insanımız hayatını kaybedecektir.En son istanbulda kağıt gibi şasisi yırtılan fiat fotoğrafını hepimiz görmüşüzdür.Umarım yeni polo da kalite artar.Zira Volvo dışında güvenliği birinci planda tutan başka marka kalmadı.

    1. kaldi ki Volvo dahi eski Volvo degil. Otomobil ureticiler maliyetleri dusurmek icin kalite eskiye nazaran oldukca asagi cektir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu