Haberler

Yeni C63, M3’ün uykularını kaçıracak mı?




Mercedes’in gürültücü delikanlısı C63 AMG ve S versiyonlarının fotoğraf ve teknik detayları C63’ün karakterinin aksine sessiz sedasız bir şekilde yayınlandı.

Aerodinamiğe de katkısı bulunan agresif bir body kit’e sahip olan C63 AMG’nin yenilenen ön tamponu, 4’lü egzoz çıkışı ve arka difüzörü en dikkat çekici noktaları. Ayrıca AMG tasarımı ön ızgara ve 18” jantlar da hızlı sedana daha spor bir görünüm kazandırıyor.

C63’ün dışındaki dinamizm içinde de devam ediyor. Deri ve microfiber karışımı spor koltuklar, düztabanlı direksiyon, paslanmaz çelik pedallar gibi detaylar ile bezenen kabin fırçalanmış alüminyum görünümlü kapı kaplamaları ve AMG’ye özel orta konsol malzemeleri ile standart C’den daha özel hissettiriyor.

AMG’yi AMG yapan en önemli kısımda ise alışık olduğumuzun dışında atmosferik bir ünite yerine AMG’nin yeni geliştirdiği V8 4.0 litrelik 475 PS gücünde 650 Nm tork üreten twin-turbo beslemeli ünite bulunuyor. Bu güç 7 ileri AMG Speedshift şanzıman ile yola aktarılıyor ve C63’ün 0-100 km/s hızlanmasını 4.1 saniyede tamamlayarak 250km/s (limitli) maksimum hıza çıkmasına olanak tanıyor.

475 PS’lik güç ile yol alırken otomobilin dizginlenebilmesi için AMG C63’ü “AMG RIDE CONTROL” adını verdiği üç farklı sürüş modu bulunan süspansiyon sistemi, havalandırma kanallı ve delikli önde 360mm arkada ise 330mm’lik fren diskleri ile donatmış.

C63 AMG S versiyonu ise standart C63’e göre büyük artılar barındırıyor. Özellikle daha kontrollü otomobilleri seven müşteriler için güzel bir opsiyon olan elektronik kilitli diferansiyel C63 AMG S’in elini M3’e karşı güçlendiriyor. Kompozit frenler ise pist günleri gibi limitlerdeki kullanımlarda kullanıcısına daha uzun sürelerde gerekli fren gücünü sunabiliyor. S modelinde ayrıca ön ve arka süspansiyon yeniden revize edilmiş ve 19”lik hafif alaşımlı jantlar ile kombine edilmiş.

S’deki dikkat çeken değişikliklerden bir diğeri de dinamik motor takozları. İhtiyaca göre sertleşip yumuşayabilen takozlar sayesinde motorun konfor ve performans ihtiyaçlarına göre daha optimum ayarların yapılmasına olanak tanınmış. Motor ayrıca 35 PS daha fazla güç ve 50 Nm daha fazla tork üreterek 0-100 km/s hızlanmasına 0.1 saniyelik bir katkıda bulunmuş. Fakat maalesef S modeli de limitör ile birlikte geliyor ve bu neden ile maksimum hızda bir değişiklik olmamış. Neyse ki daha fazlasını isteyen sürücüler için AMG’nin sunduğu AMG Drivers Package ile birlikte maksimum hızı 290 km/s’e çıkarmak mümkün.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. İşin kötü tarafı bildiğim kadarıyla limitörler sadece yazılım ile değiştirilebiliyor ki bu daha vahim. Yani aracı bunu belirterek sipariş vermeli..Mesela A45 AMG’de 250 km sınırını aşmanız için özel paket almanız gerekiyor.

  2. En temizi mekanik sistem bak e34’e 6 düz sıralıyla e39 U e55 i geçiyor mis gibi anasını satayım. Sen 300 bin tl ver f30 m3 al eski kasa m5 seni tokatlasın valla koya adama. Yaktığın yakıtın anlamı kalmıyor ki 7 ileri yerine 4 ileri koy şanzumandan tasarruf et bide onu geliştirmeye vakit ve arge gücünü başka yerde kullan

  3. Faydasız!!! Bu araçlar zevk makinesi. Daha doğrusu öyle idiler.Hem yeni nesil M5 hem de AMG artık düz vitese sahip değil.Firmalar müşterilerin çoğusu otomatik talep ediyor diye modellerin düz viteslisini üretmiyorlar.Lafım bu araçların müşterilerine; spor sürüş ve zevk istiyorsan ne diye otomatik alıyorsun,şehir içinde çok işim oluyor diyorsan ona göre araç al.Bu araçlar zevk almak için üretiliyor şehir içinde tın tın dolaşmak için değil.Otomatik spor aracın ruhuna aykırı yada bu araçların otomatiğini alan zevk almasını bilmiyor demektir.Şimdilik ama şimdilik M3 düz vitesli olarak üretiliyor,inşallah ilerde M3 üde öldürmezler.

  4. mercedes in instagram hesabından yaptığı paylaşımda bile m3 e gönderme var:)
    “don’t worry. We still believe in V8 power. the 4 litre bi turbo v8 in mercedes AMG C63 will make you smile, trust us” :):)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu