Haberler

Yeni MINI Rocketman tasarım aşamasında




İlk olarak 2011 yılında duyurulan MINI Rocketman ile MINI’nin köküne geri dönüş yapması bekleniyordu. İngiliz markası otomobillerinin yavaş yavaş boyutunu arttırmasıyla kullanıcıları tarafından tepki gelmesi üzerine, kullanılan bu konsepti tepkileri sakinleştirmek ve köke dönüşü sağlamak için daha küçük otomobiller üzerinde çalışıyor.

Ne yazık ki Rocketman’ın tasarımında bazı değişikler yapılsa da, amaç yeni MINI’nin boyutunu küçültmek değil. İşin gerçeği, başka bir yol izlenerek, Auto Express ‘e göre 3 kişilik yerine iki kişilik arka koltuğa sahip olacağı.

5 kapılı Hardtop MINI’nin tanıtımında, Anders Warming ile konuşma fırsatı yakalan Auto Express’e göre Oxford’daki Tasarım başkanının açıklamaları şu şekilde; “Tasarım hazır olana kadar fazla bir şey denilemez. Kuşkusuz, şehir arabası olan ‘MINI’ her zaman küçük araba olarak kalmalıdır, bu yüzden ismiyle uyumlu olmalıdır. Şu anda doğru teknik bir çözümümüz yok, ama bunun üzerinde çalışıyoruz. Henüz söyleyebileceğimiz bir nihai çözüm yok.”.

Rocketman mini şehir otomobilleri klasmanında SmartForTwo ve Toyota iQ için dişli bir rakip olacağa benziyor.

Küçük kavramı, hafif olmak ve aynı zamanda kaputun altında çevre dostu motor olması demektir. Bununla birlikte ağırlık faktörü alüminyum malzeme kullanılarak kontrol altında tutulacak ve Bimmers’lar da mevcut olan karbon lif takviyeli polimerler kullanılmayacak.

Anders, “Ekstra hafif MINI için karbon seçiminin doğru bir yol olduğuna inanmıyorum. Tasarımda karbon parçalar var fakat çoğunlukla alüminyum malzeme kullanacak. Parça sayısını azaltmak istiyoruz, daha az parça ile daha fazla iş.” yorumunda bulunarak kullanıcak malzemeler hankkındaki görüşlerini belirtti. Aynı basit bir yaklaşım içinde: “Büyük bir kabine sahip olması için, ihtiyacımız olanlar mükemmel bir direksiyon simidi, koltuk ve büyük bir kullanıcı ara yüzü. Gereksiz parça istemiyoruz. Şehir trafiğinde sürüş yeterince stresli, bu yüzden otomobildeki ekipmanların sayısında azaltma lazım… Gerçek lüks kavramı artık sadelik olarak nitelendirilebilir.” açıklamasında bulundu.

Yeni 5 kapılı Hardtop MINI ile Rocketman’ı karşılaştıracak olursak, Rocketman’ın farklı bir iç tasarım ile farklı kimliklere sahip olacağı tahmin ediliyor. Hatta tasarımı konusundaki anlaşmazlıklardan dolayı üretim 2016 yılına kadar beklemek zorunda kalacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu