Haberler

Yeni Skoda Fabia Combi kamuflajsız yakalandı




Skoda’nın başarılı oyuncularından olan süper mini sınıfındaki Fabia son iki jenarasyonu ile ulaştığı 3.4 milyonluk satış adedi ile Skoda’nın en çok satan ikinci modeli oldu. Yeni jenerasyon ise birkaç ay içerisinde piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Fakat Skoda eski jenerasyonların potansiyelinin kaybolmaması gerektiğine inanmış olacak ki 2015’in başlarında piyasaya sürülecek üçüncü jenerasyonun kadrosunu genişletmeye karar vermiş. Aynı platformu paylaşacak olan büyük kardeşin adı Fabia Combi. Daha fazla pratiklik ve bagajda daha büyük bir yükleme alanı sunacak olan model fabrika dışındaki yol testlerinden birinde kameralara yakalandı. Fabia Combi’nin fazla hacime ihtiyacı olan fakat Octavia gibi bir üst sınıf otomobillere ulaşamayan kişiler için ulaşılabilir bir opsiyon olacağı ve aynı yükleme alanını kullanıcılarına sunacağı söyleniyor.

Çok fazla kamuflaj giyecek kadar çekingen olmayan Fabia Combi’nin fotoğraflarından Skoda’nın yeni metalik yeşil tonu, 17-inch’lik alışımlı jantları, tavan rayları ve projektör farlar ise göze çarpanlar arasında. Dış görünüş olarak da hatchback Fabia 3 ile aynı dış panellere sahip olan Combi arka kelebek camları haricinde bir değişikliğe uğramamış tabi bagaj kısmını saymazsak.

Alt yapıdaki değişikliklere geçecek olursak yeni modelin önceki nesline göre 65kg daha hafif olduğunu ve yeni motorların %15 oranında yakıt tasarrufu sağladığını görüyoruz. Bu motorlardan baz model olan 1.0lt 60hp gücündeki zayıf motor dahil bütün motorların turbo şarjlı olacağı söyleniyor. 1.2 litrelik start/stoplu ve fren enerjisi geri dönüşüm sistemli TSI ünitenin müşterilerden en çok ilgi görecek seçenek olması bekleniyor. Fazla kilometre yapacak olan müşteriler için ise 1.4 litrelik yeni TDI ünite 1.2 ve 1.6’lık ünitelerden görevi devralıyor.

Süper mini station wagon sınıfı her ne kadar temelde Avrupa’yı hedefleyen ufak bir Pazar olsa da Fabia’yı çetin bir mücadele bekliyor. Bakalım 550 litre ile sınıfının en geniş bagaj hacmini ve yeni 1.4 TDI motoru ile 3.5l/100km’lik yakıt tüketimini sunan Fabia; Clio Sport Tourer, İbiza ST, Citroen C3 Picasso ve küçük crossoverlardan oluşan rakiplerine karşı nasıl bir mücadele sergileyecek.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

5 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu