Haberler

ZF’ten önemli hamle




Türkiye’de genellikle BMW markasıyla birlikte anılan Alman menşeli ZF Friedrichshafen AG şirketi güvenlik alanında uzmanlaşmış Amerikan menşeli TRW’yi yaklaşık 12,4 milyar dolar nakit karşılığında bünyesine kattı.

ZF tarafından yapılan satın alma sonucu tahmini olarak yıllık 41 milyar dolarlık satış rakamına ulaşabileceği belirtiliyor. Bu hamle ile ZF’in dünyanın 2. büyük otomobil parçası tedarikçisi durumuna yükselebileceği açıklandı.

Türkiye’de 1988 yılından beri faaliyet gösteren %40’ı aşan oranda OEM Pazar payına sahip olan ZF; Ford Otosan, Fiat Tofaş, OYAK Renault, MAN, Mercedes, Iveco, Temsa, Otokar, Isuzu, BMC, KARSAN, Peugeot gibi firmalara parça tedarik ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. ZF dünya çapında örnek alınması gereken bir firmadır.En son 9 ileri şanzıman ile verimlilik çıtasını oldukça yükseltmiştir.Otomobilden anlayan çoğu insanın bmw seçme sebeblerinin başında gelir.Çoğu otoriteye göre dünyanın en iyi şanzımanı olarak kabul edilen 8 ileri versiyonu şaheser sayılabilir.Range Rover ile pazara yayılan 9 ileri şanzımanın tüm araçlara yayılması dileğiyle umarım TRW ile işbirliğinde performans ve verimlilik çok daha ileri taşınacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu