Haberler

2015 Lexus LS’e küçük dokunuşlar




Lexus’un ürün gamına 1989 yılında dahil ettiği LS serisinin 4. ve son jenerasyonu 2006 yılında üretilmeye başlandı. 2012 yılında görsel olarak makyajlanan model 2015 yılında da bazı yeniliklerle yollarda olmaya devam edecek.

En önemli yeniliklerin multimedya ve bilgilendirme sistemlerinde yapıldığı araçta; trafik durumunu tahmin etme, tali yol görünümü, yoğun trafikten kurtulmak için çözüm üreten “ETA(Electronic Traffic Avoidance)”nın hesaplama kabiliyetinin iyileştirilmesi ve düşük yakıt seviyelerinde yakında bulunan akaryakıt istasyonları ile bağlantı kurma gibi navigasyon sistemine  bazı yenilikler entegre edilmiş durumda. Araçta aynı zamanda “Lexus Enform APP Suite” güncellenerek araç sahiplerine  cep telefonları ile kapıları açıp kapama, motoru çalıştırılıp durdurma ve klima kontrolü gibi imkanlar da sunuluyor.

Yapılan değişikliklerle birlikte yeni led tavan aydınlatmaları kullanılırken, aracın dönüş çapı azaltılmış ve geri görüş kamerasına hareketli kılavuz çizgileri eklenerek park manevraları daha kolay hale getirilmiş . Ayrıca F Sport modelinde bagaj kapağına modeli simgeleyen bir “F” etiketi de eklenmiş.

Motor seçeneklerinde ise 4.6 litre V8 motorunun gücü 386 hp’ye çıkarılırken tork değeri ise 498 Nm’ye çıkarılmış. Elektrik motorunun destek verdiği hybrid modelinde kulanılan 5.0 V8 motorunun gücü ise 438 hp’ye çıkarılmış.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu