Haberler

2015 Smart ForTwo ve ForFour




Smart ForTwo ve ForFour ikilisi yeni yüzleriyle birlikte Paris Otomobil Fuarı’ nda gösterime sunuldu. İkili Renault Twingo’ nun altyapısını kullanırken, araçları besleyecek motorları yine Renault tedarik edecek.

Motorlardan ilki atmosferik 3 silindirli 71 PS güç ve 91 Nm tork üretecek olan 1.0 litrelik ünite diğeri ise 90 PS güç ve 135 Nm tork üreten süperşarjlı 0.9 litrelik motor olacak. İlerleyen aylarda satışa çıkacak olan versiyon ise şimdilik atmosferik 60 PS lik benzinli motor ve 5 ileri manuel şanzımanlı versiyon olacak. Manuel şanzıman standart olarak sunulurken ilerleyen zamanlarda 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ise opsiyon olarak eklenecek.

Boyut olarak, küçük ForTwo 2.69 metre uzunluğa, 1.66 metre genişliğe, 1.55 metre uzunluğa ve  1873 mm dingil mesafesine sahipken büyük versiyon 3.49 metre uzunluğa ve 2494 mm dingil mesafesine sahip olacak.

Standart donanımlar arasında cruise control, anahtarsız giriş, ön panelde LCD ekran ve harici olarak bir sıcaklık ölçer gibi özellikler olacak. İlerleyen zamanlarda daha pahalı sürümler için JBL ses sistemi, ısıtmalı koltuklar ve çok fonksiyonlu direksiyon simidi kullanılabilir olacak.

Yeni Smart ForTwo ve ForFour modellerinin kasım ayında satışa sunulması bekleniyor.

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bildiğin Renault olmuş bu. Mercedes Smart değil, Renault Smart. Renault politikası dahi benimsenmiş. Dış görünümü güzel olsun, gerisini salla gitsin. İç mekanı vasat, Renault Modus-Toyota Yaris karışımı bir şey olmuş. Asla bir Mercedes değil, asla bir Smart değil. Hiç beğenmedim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu