Haberler

2016 Focus RS fena yakalandı




Casus çekim fotoğrafları aracın dış görünümünü açıkça ortaya koyuyor.

Bu zamana kadar Focus RS, çok az sayıda Meksika ve Kanada’ya ulaşsa da Amerika’da hiç bir zaman satışa sunulmadı ancak umuyoruz ki yeni nesille birlikte bu durum değişecek. Ford’un Focus RS’i Amerika pazarına sunmamasının altında başta fiyatı olmak üzere çeşitli sebepler yatıyor olsa da “One Ford” politikası ve prototiplerin birleşik devletlerde görülmesi bu ihtimali güçlendiriyor.

Eski Focus RS sadece 3 kapılı olarak satışa sunulmuştu ancak casus çekimlerde de görüldüğü gibi yeni Focus RS 5 kapılı olarak satışa sunulacak çünkü standart modelinde de 3 kapılı model bulunmuyor. Önceki modeldeki agresif ön tasarım yeni modele de taşınmış ve ince yan eşiklerle bir araya gelmiş, arkada büyük bir spoiler yer alırken, arka tamponda difüzör ve çift çıkışlı egzoz bulunuyor.

Başka bir önemli değişiklik ise önceki modelde kullanılan önden çekiş sistemi yerine, dört tekerden çekiş, RevoKnuckle süspansiyonlar ve Quaife sınırlı kaymaya izin veren diferansiyele yer verilmiş olması. Söylenildiğine gore Focus RS’de kullanılan dört lastikten çekiş sistemi tamamen yeni bir sistem ve sadece yüksek performans odaklı geliştirilmiş. Ön ve arka lastiklere tork dağılımını, doğrudan hedef aldığı rakipleri Golf R ve Mercedes A45 AMG mücadele edecek düzeyde başarılı bir şekilde yapması bekleniyor.

Sırası gelmişken, araçta 2015 Mustang’de kullanılan, yaklaşık 330 beygirlik 2.3 litre Ecoboost motora yer verilmesi bekleniyor. Bu motor Mustang’de 310 beygir ve 434 nm tork üretiyor. Kıyaslayacak olursak, eski Focus RS 5 silindirli turbo beslemeli motorundan 345 beygir güç elde ediyordu. Modelde standart olarak 6 ileri manuel şanzıman kullanılacak ancak şu an için otomatik şanzımanlı şeçeneğinin olacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Diğer muhtemel yenilikler ise, piste uygun süspansiyon ve frenler, spor iç tasarım ve buna ek olarak daha once de belirttiğimiz dış aerodinamik ve modern düzenlemeler.

Şu an için en iyi ihtimalle Focus RS gelecek yıl ortalarında tanıtılacak. Önceki modellere bakılacak olursa, Mk1 Focus RS 2002-2003, Mk2 2009-2010 tarihleri arasında satıldı. Bu demek oluyor ki 2015 yılı Focus RS için biraz erken. Genellikle çoğu üreticinin yaptığı gibi Ford da yüksek performanslı otomobil varyasyonlarını modelin üretimden kalkmasına yakın bir tarihte sunsa da satışlarını arttırmak için erken davranarak böyle bir hamle yapabilir.

Kaynak: motorauthority

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Ülkemizde malesef vergi ve benzin pahalılı yüzünden zaten gelmeyecektir veya özel sipariş olarak gelecektir ancak, barındırdığı performans ve kabiliyet ayrıca ford’un genel sürüş karakterinin keyfi malesef ülkemizde nedense çok tutulmuyor.

    Aslında And Abi’nin ford fiesta 1.6 testinde sürüş dinamiğinden, direksiyon netliğinden oldukça bahsetmiş ve açıklamıştı fakat, etrafımda araç sürmekten keyif alan, sportif sürüş tarzını benimseyen bir çok kişi tarafından beğenilmeyen araç oldu.

    Fiesta bir örnek tabii. Ancak MK1 Focus’un, MK2,5 focus’un sürüş karakteride keza çok keyif verici iken nedense VW ve diğer almanlar nedense sürüş hissine bile daha iyi deniyor.
    Bu Focus RS’te büyük ihtimal bu manatlitedeki insanlar tarafından (yurt dışında da gayet yaygın şekilde var bu durum) çarçur olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu