Haberler

Honda CR-V’niz gerçekte 4×4 olmayabilir




Honda’nın 4×4 sistemleri tekrar masaya yatırıldı.

Video’da görülebileceği gibi Honda’nın 4×4 sistemi olması gerektiği gibi çalışmıyor. Ön lastikler çılgınlar gibi dönmeye devam ederken arka lastiklerin sürüşe hiçbir katkısı bulunmuyor. Aynı durumda Ford Kuga ise durumun kolayca üstesinden gelebiliyor.

Honda UK’in yaptığı açıklamaya göre ise ön lastiklerin sıfır tutunma sağlaması durumunda arka lastiklere tam güç aktarılması gerekeceği için sistem, yakıt tasarrufu ve kullanışlı, hafif bir yapıya sahip narin diferansiyeli korumak için arka lastiklere gereken torku aktaramıyor. Günlük kullanımda böyle bir durumda kalmanız zor olsa da imkansız değil. Peki aynı durumda kolayca yoluna devam edebilen Ford Kuga sizi Honda almaktan vaz geçirir mi ? Sözü fazla uzatmadan sizi incelemeyle baş başa bırakıyoruz.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Araba ilerlemiyor sifir tutunmasimi kaldi. En zayif awd sistemlerden bence. Araba bocalamaya basladimi 4 ceker hafiften devreye girmeli. Çok kritik noktalarda yolda birakir.mesela karli yokus bir yolda kaptirip cikarsin genelde. Yokusin yarisinda takildiktan sonra bazen 4 ceker baglasanda kalkamazsin.ne anladim o isten.Xdrivein gözünü sSeveyim 4 tarafi kilitliyor agaca cikarsin.

    1. youtubede baktımda videodaki gibi değil pek, arka aksa gayet yük verebiliyor patinaja kaldığında.

  2. Honda yı savunduğumdan değil de inandırıcı gelmiyor bu testler bana kuga kalsa cr-v çıksa da farklı düşünmeyecektim

    1. Kimsenin Honda yı kötülemek için bir amacı olamaz ki bu video da ki Honda bu video yu görmüyor mu? Honda ya bi kasıt olsa tepki doğmaz mı? Aynı videodan BMW ve Audi içinde var. XDrive ve Quattro yu test ediyorlar Bmw zorlanıyor çıkamıyor X3 ile. Ama Q5 e gazı verir vermez çıkıyor.

  3. Buna benzer durumu arkadaşımın 2008 model CR-V’sinde görmüştüm, yarı toprak yokuş bir yolda araç ön tekerden uzun süre patinaj çekerek çıkmıştı, arkadan gelen linea’nın içindeki bizlerde benzer şekilde ön tekerlerden patinaj çekerek çıkmıştık. Halbuki çekişin efektif kısmını arka tekere aktarabilse bir CR-V’nin linea’dan daha rahat o yokuşu çıkması gerekiyordu. Honda CR-V’lerde çekiş sistemi arka tekerlere gücü aktarma konusunda başarısız gibi görünüyor.

  4. sonra gelip şimdi ki bu zamandaki japonları savunurlar işte, 90-2000 ler ile uzaktan yakından alakası yok bu araçların

  5. CRV de Haldex çekiş sistemi var arka tarafa %20-30 güç aktarabiliyor. Ön tekerlekler patinaja kalmadığı sürece iyi gidiyor. Japonlarda en iyi çekiş sistemi Subaru’da var gerisi bi halta yaramaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu