Haberler

41.Hitit Rallisi’ne Sayılı Günler Kaldı




En son 2006 yılında Ankara’da organize edilen Hitit Rallisi, 8 sene sonra toprak zeminden asfalt zemine geçerek evine dönüyor. Önceki haberimize ek olarak, yarış güzergahlarının haritası anok’un resmi sitesinde yayınlandı

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7. ve son ayağı olarak koşulacak olan Hitit Rallisi, bu sene 41.kez düzenlenecek. Türkiye’nin en eski rallisi olma özelliğini taşıyan ralli, 18 -19 Ekim tarihlerinde Ankara’nın kuzeyinde bulunan etaplarda koşulacak. 41. Hitit Rallisi radikal bir karar ile yıllardır koşulduğu toprak zeminden bu sene asfalt zemine geçiş yapıyor. Etaplar, Keçiören – Kazan – Çubuk ilçelerinin oluşturduğu üçgenin içinde yer alıyor. Sırasıyla Keçiören ( 21.60 km.), Çubuk ( 10.80 km.) ve Kazan ( 10.30 km ) etapları 3 kez geçilerek ralli tamamlanmış olacak.

Keçiören Belediyesi, Kazan Belediyesi ve Çubuk Belediyesi’nin yerel idareler olarak destek verdiği yarışta, Forum Ankara Outlet sponsorluğu çerçevesinde servis alanı olarak kullanılacak. Yine Büyük Anadolu Otel’i ise ralli merkez olarak belirlenmiş durumda. Yarış startı ise 18 Ekim Cumartesi günü Keçiören Belediyesi önünden yerel erkân ve yıllar sonra rallinin şehre dönüşünü özlemle bekleyen sporseverlerle beraber verilecek. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda şampiyonluğu ralli öncesi garantileyen Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı Ford Fiesta S2000 ve 4 kez Türkiye Ralli Şampiyonu unvanını taşıyan Toksport WRT pilotu Yağız Avcı MINI JCW RRC ile katılıyor.

Ülkemizi Dünya Rallikros Şampiyonası’nda başarılı ile temsil eden pilotlarımız Toksport WRT pilotu Yiğit Timur Mitsubishi EVO X aracı ile, Pegasus Racing pilotu Fatih Kara ise FIAT Grande Punto S2000 ile yarışa katılıyor. Birincinin belli olacağı Sınıf N4’te ise Toksport WRT pilotlarından Uğur Soylu Mitsubishi EVO IX, yine Ankaralı şampiyon Nebil Erbil ise Mitsubishi EVO IX ile yarışa giriyor. Yine Sınıf

N4’ün iddialı pilotu Sabri Ünver’in ise Subaru Impreza N12 ile yarışa katılım göstermesi bekleniyor. İki çeker birincisinin de belli olacağı Hitit Rallisi’ne, İzmir’li pilot Murat Soyçopur FIAT Punto S1600, Eskişehirli genç pilot Buğra Banaz ise Ford Fiesta R2 ile start alacak.

Ankaralı ekiplerinde katılımının beklendiği yarış ile ilgili yarışı izlemek isteyen seyirciler için kılavuz ve yarış haritaları, yarış haftası www.anok.org.tr adresinde yayınlanacak.

Tüm otomobil sporu severleri 2014 yılı Türkiye Şampiyonlarının belirleneceği 41. Hitit Rallisi’ne bekliyoruz!

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu