Haberler

Amerikan Drag Fest




Ankara Klasik Otomobil Kulübü (AKOK) ve Başkent Otomobil Offroad ve Motorsporları Kulübü (BOOS) 2 Kasım 2014 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi “Kuzey Yıldızı Parkı’nda” hazırlanan parkurda sadece Amerikan araçlarının katılacağı Drag yarışı düzenliyor.

Yıllardır Amerikan Drag seyredemiyoruz. Bu durumu düzeltmek için iki kulüp bir araya geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi de bu yarış için Kuzey Yıldızı Parkı’nda geçici bir pist oluşturulmasına izin verdi. Kuzey Yıldızı parkuru toplam 750 metre olup bunun 400 metresi yarış, 350 metresi de fren olarak düşünülmüş. Fren mesafesi kısa gibi görünse de pistin son bölümü rampa olduğu için yeterli. Pist tamamen beton bariyerlerle güvenceye alınacak, arkasına polis bariyeri çekilerek seyirciler pist dışında tutulacak.

Yarış için drag start sistemi (Christmas Trees) getirilmiş. Sistem reaksiyon süresini, ara hızlanma, finiş süresini ve aracın finiş hızını göstermekte. Yarış sırasında bu bilgiler seyircilere Belediye’nin LED ekran olarak düzenlenen tır aracından gösterilecek.

Detaylı bilgi ve katılım için : http://amerikandragfest.com/

Kaynak : http://amerikandragfest.com/

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu