Testler

Fındıkkıran: BMW 520i Modern Line




  • Motor: 1592 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 170 hp @ 5000 – 6000 d/d
  • Tork: 250 Nm @ 1500 – 4700 d/d
  • Şanzıman: 8-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 8,7 sn
  • Son hız: 226 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 11 litre/100 km
  • Ağırlık: 1690 kg
  • Bagaj hacmi: 520 litre
  • Fiyat: 210.000 TL

Üst düzey izolasyon
Düzgün yollarda ipeksi sürüş
+ Sakin kullanımda akıcı şanzıman
Homojen ve karakter sahibi motor
Malzeme ve işçilik kalitesi
+ Geniş arka yaşam alanı
Harika kadranlar
+ Bol eşya gözü

– Düşük sürüş konforu
– Limit ötesinde hafifleyen direksiyon
– Performanslı sürüşe ayak uydurmakta zorlanan şanzıman

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

55 Yorum

  1. gerçekten çok güzel bir test. 5.20i hakkında bilinmesi gereken her şey var. çok teşekkürler.

  2. Test her zamanki gibi güzel, başarılı.

    Ancak benim anlayamadığım bir şey var. Şu şaft tüneline nedir? Tamam arkadan itiş olduğu için mutlaka yüksek olacak dümdüz bir zemin beklenemez ama gerçekten arka tarafın neredeyse yarısını kaplayan bir şaft tüneli hiç hoş durmuyor. Araba geniş tamam ordan kurtarıyor olabilir ama 3 kişi nasıl rahat oturacak? Ortadakinin yine ayaklarını sağa sola koyması lazım ortada tutması mümkün gözükmüyor.

  3. demekki 7 serisine binseniz yalıtıma tabıcaksınız..
    Maybach kadar iyi dediginiz anda testten sogudum acikcasi… Bu sınıfta yalıtım konusunda 5 serisi iddiali bir model olmamasina karsin bu kadar abartmaniz beni sasirtti.
    Oznel yargilardan cok bence artik test parkurunuzda sesi direk olcumleseniz(mesela 100-140 km gibi hizlarda) bize daha samimi ve direk bilgi vermis olursunuz diye dusunuyorum.cunku testleriniz arasinda ciddi farkliliklar var.uzun sure baska bir arac kullandiktan sonra iyi bir arac,dusundugunuzden daha iyi gosterebiliyor arac hakkinda yorumunuzu.
    Artik profesyonelce bu isi yapmak istediginizi dusunuyorum.bu nedenle artik biraz isi rakamlara dokmek sizin icin iyi olur.he diyeceksiniz bizim farkliligimiz burda zaten verilerden cok hissettiklerimizi soyluyoruz diye; kimsenin buna bir itirazi olmicaktir ancak bu farkliligi daha profesyonel bir sekle burumek sizin icin daha yararli olur diye dusunuyorum

    Herkese iyi gunler..

    1. Merhaba, F01 740 da kullandık ancak tapmadık. “Maybach kadar iyi” denmiyor; “Maybach’a da bindik, onun kadar değil” deniyor. 525’le aradaki farklar makyaj ve donanımdan kaynaklanıyor. Bir şeyin abartılıp abartılmadığı hakkında sağlıklı değerlendirme yapabilmek için onu ve muadillerini deneyimlemek gerekli. Zamanla testlere sayısal ölçümler eşlik edecektir. Görüşleriniz için teşekkür ederiz.

      1. Ben de ek bir bilgi vermek istiyorum; F10, F01 ile aynı şasiyi paylaşıyor. Dolayısıyla her ne kadar kaportaları farklı olsa da, aynı platformda üretilmelerinden dolayı birbirlerine benzer otomobiller. Tapacaksınız yorumu bu sebepten abartılı kaçıyor. Ek bir bilgi daha; bu şasiyi aynı zamanda F12 ve F13 de kullanıyor.

  4. Cumartesi sabah uyandım kahvaltı yaptım ve bilgisayarı açtım. Abooov bir de ne göreyim 5.20i 😀

  5. Bildiğim kadarıyla motor olarak 520i ile 118i aynı değiller, n13b16 kodlu motor (1598cc) PSA ile ortak geliştirilen üniteyken (114i, 116i, 118i, 320ied vs.), testteki 520i’de kullanılan n20b16 kodlu motor (1592cc) ise 320i, 520i (184 hp) ve 328i, 428i (245hp)’de kullanılan motordan türetilmiş bir ünite, aynı güç ve tork değerlerine rağmen BMW neden böyle bir işe girmiş orası ayrı bir soru işareti.

  6. başarılı bi otomobil… İçinde Jakuzi havası veren kolçak espirisi Josef Popp’un kemiklerini sızlatcaga benziyor 😀 😀

  7. Testi abartılı buldum bende 2011 model 5.20d var,daha önce 5.25 xdrive testi yapıldı,yapılan testte arabanın her şeyi alaştirilmişti,kol daya yerindeki eşya gözünün üstündeki deri dahi eleştirilmişti,5.20 i testinde ise sanki çok çok farklı bir araba test edıyolar gibi arabanın her şeyini övmüşler.Daha önce testi yapılan 5.25 testi ile bu araba arasında bu kadar fark olmaz,bmw tutupta makyajladığı araçta dış görünüş ve içeride ekran haricinde kullanılan malzemede bir değişim yapacağını sanmıyorum kaldı ki 5.25 xdrive motor,gidiş yönünden bu araçtan çok çok daha iyi olduğunu biliyorum bu kadar abartmaya gerek olmadığını düşünüyorum…

    1. makyaj zaten aracın eksik taraflarının düzeltilmesidir sadece farları değiştirmek değildir, zaten sanıyorum diye bitirmişsiniz o cümleyi makyajlı versiyona binmeden çok güzel yorum yapıyorsunuz ama yanlışsınız mağlesef, gidiş duruş onları bilmem ama kesinlikle makyaj ile 5 serisinin iç mekanındaki kusurlar giderildi

    2. Aradaki fark: Baz donanım- modernline(luxuryline-sportline) farkı yani 6.416 Euro (17.900 TL). Kullanılan malzemelerde fark var mı yok mu şimdi karar verin. (Test içinde söylenen modernline fiyatına vergi eklenmemiş)

    3. Araç sakin kullanıma uygun bir araç . Muhip Abi de sakin kullanmayı tercih eden birisi . Testte onun kullanması çok isabet olmuş , çok başarılı bir tercih, tebrik ediyorum 🙂 Onun dışında arkada oturan abimizi de direksiyonda görmek isterim 🙂

  8. Muhip espirileri bazı yorumları dikkat ediyorum iyi copy paste yapıyorsun :))) güzel test olmuş emeğimize sağlık ama 525xd testindeki malzeme kalitesini eleştirmiştiniz 2 sene sonra aynı olacaka kıvamda 520i de özellikle direksiyonun parlak kaygan olma olayı,süspansiyonlarıda 200binlik değil lastikten demişsiniz ama zaten yol sesi almıyor araba lastikten olsa,
    herzaman bahsettiğiniz süspansiyon çalışma aralığı baya düşük lastikle çözülecek gibi değil,velhasıl kelam ben beğenmedim açıkcası 200binlik gibi değil.

  9. Yorumların hepsini okudum 18.10.2014 saat 14.12 hala küfür yok, eski sempatiniz kalmadı galiba 🙂

  10. gercekten cok güzel bir test olmuş muhip’in bnm gibi bir bmw olduğu cok belli bir bmw’cinin direksiyonda olduğu iyi olmuş and’ında hakkını yememek lazım benim bir sorum olucaktı mıchelin lastikleri olsa onda konfor olarak bir katkısı olurmu ?

  11. Şu anda 520i kullanıyorum. Trafiğe çıkalı 5 ay olan araba, bir gün yıkamadan geldikten sonra akü hatası verdi ve sonrasında elektronik park freni çalışmamaya başladı ve yerinden oynamadı. Servise gitti ve deposundaki benzini boşaltmaya gidecek kadar detaylı garip bir 3 gün geçirdi serviste garanti kapsamında… Tabi herkesin başına gelecek diye birşey yok, ancak bu kadar elektronik aksama sahip bir arabanın risklerine iyi bir örnek…
    Bu örneği bir kenara koyarsak araba bence de sınıfının en iyisi sıfatını hakedecek kadar iyi ve bu motorun vergi avantajıyla fiyatı da makul.

  12. Merhabalar,

    Öncelikle 1993 yılından beri haftalık yayınlanan AutoShow dergisinin tek bir sayısını kaçırmamış oto fanatiği biri olarak, sitenizi düzenli takip ediyor ve yaptığınız işi takdir ediyorum. Bu işi gerçekten sevdiğiniz için yaptığınızı, bunun içinizden geldiğini belli ediyorsunuz. Umarım işlerinizin uzun vadede devamı gelir, şevkinizi hiç bir zaman kaybetmezsiniz.

    Bu araç konusunda ben de And Bey gibi düşündüğümden dolayı, 520i’nin bütün rakiplerini de bizzat kullanıp test ettikten sonra, bu aracın 17 inch jantlı versiyonunu bir kaç ay önce sıfır olarak aldım. Konforu Mercedes E-180 kadar fazla olmasa da, dinamizm ve konforu en iyi harmanlayan araç kesinlikle BMW 520i. Uzun süre ilk sahibi olarak 2002 Saab 9-3 Aero Convertible ve 2003 model W211 Mercedes SL-500 kullandığımdan dolayı bu aracın şehir içerisinde ortalama 11 litre civarı gerçekleşen tüketim miktarı bana çok düşük geldi 🙂 Ama sonuçta bu subjektif bir beğeni, dizel kullananları tabi ki pek mutlu etmeyebilir ancak bu benzinli motorla da vergi avantajından faydalanıyorsunuz, sessizliği de cabası.

    Aslında beni aracın en etkileyen özelliği şasisinden kaynaklanan dengesi oldu. Arda Bey bir köşe yazısında şasinin burulma direnç yüksekliğinin, araçlara ne gibi etkileri olduğunu yazmıştı ve bazı modellerin burulma direnç değerlerini vermişti. F10’un 37.500 Nm/Deg değeri (Makyajlı mı yoksa ilk versiyonunki mi, bilemiyorum), carbon fiber şasili araçları saymazsak neredeyse standart orta sınıf otomobillerin 2 katı, sınıfının da en iyisi. Bu husustan da testte bahsetmeniz iyi olurdu diye düşünüyorum.

    Son olarak ben özel sipariş vererek ve sizin test ettiğiniz araçtaki donanımlara ek olarak, sürüş asistanı opsiyonunu aracıma eklettim. Volvo’dakine benzer bir şekilde çalışan sistem, aracın aniden önüne çıkan araçlar, yayalar ve hatta hayvanlara karşı otonom fren yapmasını sağlıyor, 60 Km ve daha az olan hızlarda da aracı tamamen durdurabiliyor. Volvo (makyajsız S-60) kullanan bir arkadaşım, sistemin çoğu yere gereksiz devreye girdiğini ve bazen neye uğradığını şaşırdığından şikayet ediyordu. BMW ise bu sistemin ayarlarını çok iyi yapmış, kesinlikle sadece en gerektiği zaman devreye giriyor. Bu araçtan almak isteyen okuyucuların, bu donanımı da ekletmelerini tavsiye ederim.

    Herkese iyi haftasonları,

  13. Başarılı bir test ;
    arabaya göre çok elit bir test olmuş arabanın testi bu kadar elit olamazdı……

    1. +1

      Vergisi, euro kuru, cartu curtu düşünülünce normal karşılamak bana saçma geliyor. 70 bin liraya i30 için kelepir demeye başladık, acınası durum. Sıfır araba alınmaz bu memlekette.

  14. videonun en sonunda, piyasadaki en yumuşak lastiği takarım demişsiniz. Ben de yumuşak hamurlu bir lastik arıyorum. Bu konuda önerebileceğiniz marka model nedir? 17″ ve 16″ jant çok farkeder mi bu yumuşaklık açısından?

  15. Sizleri devamlı takip eden bir takipçinizim yaşım 58 auris kullanıyorum yumuşak bir lastik markası tavsiye edermisiniz. Cevaplıyacağınızı umar başarılar dilerim.

  16. 25.56 . saniye and’ın ağzından çıkan kelime ´` lançkalaşma “(mı) bana mı öyle geldi ?

  17. arda bey keşke ayrılmasaydı, gerçekten az ama çok öz konuşuyor. araştırılmış şeyleri söylüyor tam gerekli yerlerde. bu arada test yayınlanma sıklığı olsun, sitenin yeni hali olsun, haberler olsun her şey bence çok yerinde, inşallah bozulmaz. inşallah para kazanmaya başlarsınız reklamlardan falan. kolay gelsin.

  18. Bu tarz bir aracı konfor için alırım o da e180 olur. Bence 3.20i ile Arasında 100bin fark yok. Ama c ile e arasında var.

  19. direksiyondaki hafiflemeyi nezaman çözmeyi düşünüyorlar bilmiyorum ama en önce halledilmesi gereken sorun o biraz yanlamanızı bekliyorum açıkcası ama araba 1.6 olduğu için iyi yanlamıyodur diye düşündün sonradan ama sinan olsa hertürlü yengeç ti o araç:)))

  20. Yeni test ve özverili çalışmalarınız için teşekkür ederiz… çok samimi ve olabildiğince objektif davranmaya çalıştığınızın farkındayız.
    Aracı test ederken hissettikleriniz, bize bu aracın satın aldığımızda hissetterecekleri ile hemen hemen aynı.
    Yalnız ;
    ben de sizinle hemen hemen aynı yaştayım. BMW F30 320i 170 hp kullanıcısıyım
    aracımı almadan önce testini yaptığınız aracı da test etme fırsatım oldu. yakıt tüketimi kendi aracımda ortalama 8,5-8,7 arasında seyrederken 5.20i de 9,5-10,5 arasında seyretmekteydi.
    söylemek istediğim şu ki sizi takip edenlerin bazıları yanlamıyor, dip gaz yapmıyor ve sadece içinde bulunduğunda haz alacakları araçlar arıyor.. yakıt açısından rakamlarınız biraz fazla gibi geldi..
    test verilerinizin yanı sıra bu araçların ortalama bakım maliyetlerinden ve araçların bakım aralıklarından bahsetseniz bizler daha somut ve objektif bilgiler edinebiliriz…
    Run flat lastiklerden bizler de muzdaripiz, sizlerden öneri bekliyoruz..

  21. Merhabalar,

    Abi yaptığınız işi tebrik ve takdir ediyorum. Toplamda 1 aydır falan sizi takip ediyorum.İlk golf 1.4 TSI ile açılışı yaptım. Ama ilk zamanlar biraz izlemek sıkmıştı ama abi şimdi bağımlılık yaptı sürekli sayfanıza girip yeni test var mı diye siteyi yağmalıyorum. İkincisi ise abi artık o böyle diyor şu böyle diyor beğenmeyenleri ağzınıza bile almayın sonra onlar kendilerini birşey zanneder. Onları okusanız da videolarda bahsetmeyin. O kadar iyi biliyorsa bi de kendi yapsın video da görelim. Diğer yandan artık bayağı bir popülersiniz; kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş hesabı onları bi tıkla geçin.
    İlk başladığımda arabaları sevmeme rağmen pek bir bilgim yoktu ama artık bayağı bişey öğrendim ve hissettiğim şeylere isim vermekte zorlanıyordum fakat şimdi herşey tamam.Abi direksiyon külçe gibi oluyor…:) falan.Yalnız ben ilk izlemeye başladığımda And abi ile Sinan abi vardı ve bunlarsız video çekimi de olmaz abi.
    Benim diyeceklerim bu kadar en kısa zamanda ilaç bekliyorum abiler.Kolay gelsin…
    Ha bu video derseniz ooonnnnn numara beş yıldız başkaları ne derse desin gülgeç abi.:)

  22. Bu testte orta konsol plastik kalitesinden bahsedilmemiş mercedeste bahsedilmişti

  23. Vay be sonunda arda döktürmüş. muhip BMW fanı olarak and ve ardanın eleştirilerde sonlara doğru sessızleşti ama 4 serısındekı agresıflıgı yoktu arabayı savunmak adına. 520i 2013 yılında almak çok mantıklıydı ama zamlarda beraber 200.000 sınırna dayandı ki 137.000 tl ye baz olarak da olsa alınabılıryordu. BMW lerınde bence suan tek sıkıntısı agırlık.2015 yenı 7 serisi suanku 5 serisi kadar agılrıgı olacağı söyleniyor kı o zaman BMW yı kımse tutamaz. hayırlı günler.

    1. testten sonra söyle bir ikilem oldu, sımdı modern lıne,m paket veya luxury line almazsanız stardart sentetik deri geliyor kı hıc ama hıc önermem. yazın fena terletiyor. ama modern,luxury de hakiki Dakota deri geliyor elbette gene terleticek ama sentetiğin yanında lafı geçmez .ztn m paket alcantra kadife gibi ne üşütür ne terletir benım favorım bu ama and ın dedıgıne gelirsek jant secımı mutlaka 17 olmalı dıyor moderniluxury 18 inç, m paket 18/19 inç geliyor . iki seçenekte de olan popoya oluyor,ya darbeyı absorbe edilecek ama terletecek, ya darbeyi içeri verecek ama terletmıycek .karar sizin.bana kalırsa bomboş sunroofsuz kumaş döşeme ya da m paket alcantra döşeme o görünüş için çekilir sıkıntılar …

      1. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, sensatecte o kadar büyük sıkıntılar yaşamadım

  24. M paket 520i LCI sahibiyim. Yorumları da alacak arkadaşlar okur diye düşünerek yazayım dedim.

    İstanbul’da yaşıyorum ve çoğu vaktim ‘sabah trafiğinde’ TEM FSM anadolu istikametinde dur kalk olarak geçiyor. ECO PRO modunda sakin kalkış ve sakin fren yaparak (gaza abanıp bi anda fren yapmayarak) tüketim değerim 10.1 l/100km. Bunun dışında İstanbul içi ortalamam (sabah-akşam trafikleri, gün içi orta halli trafikler, gece dışarı çıkışlar vesaire) 9.4l/100km/Sürat ort. 27km civari. Uzun yol olarak 120-150 arası seyir için tüketim Muhip bey’in dediği gibi 7-8 litre arası gidip gelmekte.

    Aracım makyajlı kasa;
    Öncesinde 525d xdrive videonuzu seyretmiştim. And bey’in videonun sonunda söylediği sözlere tabiri caizse kıl kapmıştım, Böyle bi arabayı nasıl o şekilde gömebildiniz hala anlamış değilim ama tabi makyajsız kasayı hiç kullanmadım. Muhip beyin dediği gibi doymuşluk var biraz sanırım. O cümleleriniz çok boş geldi bana kendi aracımla dediklerinizi kıyaslayacak olursam. Düşündüklerimle çok tezat olduğu için belirtmek istedim. Severek izliyorum sizi o ayrı:)

    18-19 litre yaktırmak için baya ırzına geçilmesi lazım aracın. Aracın sahibi olan bu kadar yapmaz, test aracı olması nedeniyle biraz ‘ver yansın’ kullanmışsınız sanırım:) Premium paket yok aracımda, hava sıkışması falan şu zamana kadar hiç başıma gelmedi. Trim sesi konusunda ben de çok memnunum 26binde sıfır trim. Dur-kalkta 1den 2ye geçişte eco proda söylediğiniz şeye katılıyorum bende de aynı ama çok takılacak bi durum değil diye düşünüyorum. Süspansiyon konusunda ise darbe emişleri, hissiyat vermemesini çok beğeniyorum.

    Allah yolunuzu açık etsin. Sırf keyif için izliyorum… Sorusu olan arkadaşlar olursa yardımcı olurum

    1. Merhaba, 520i olan versiyonu günlük 40 km yoğun trafikte (merter) 10 litreyi aşar mı acaba?

  25. Çok güzel bir ekip, sizi yeni tanıdım, sürekli takip ederken buldum:) BMW5.20i ya da Mercedes e180 almayı planlıyorum ancak kasalaı ne zaman değişti en son, ve yakın zamanda kasa değişimi olu rmu bu 2 markadan birinde? Zira bunu kritik buluyorum. Sıfır arac alıp 1 yıl içinde eski kasa olmasını istemem. 2016 yılı içinde kasalarının değişme ihtimali var mı sizce, ya da ne zaman değişir?

    Teşekkürler

  26. Final zamanında akşamı bi şekilde edip karnımın acıktığını farkedince, hemen bi koşu nuget alıp kızartır ve bu testi açarak yerdim 🙂 şimdi tatile İstanbul’a geldim bu testi izlerken aklıma nuget geldi 🙁 artık And abiyi ne zaman sarı tişört ile görsem aklıma nuget gelecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu