Haberler

Hitit Rallisi Evine Dönüyor




Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7. ayağı olan Hitit Rallisi, Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından bu yıl 41. kez düzenleniyor. En son 2006 yılında Ankara’da organize edilen Hitit Rallisi, 8 sene sonra toprak zeminden asfalt zemine geçerek evine dönüyor.Türkiye’nin en eski rallisi olma özelliğini taşıyan ralli, 18-19 Ekim tarihlerinde Ankara’nın kuzeyinde bulunan etaplarda koşulacak.

41. Hitit Rallisi radikal bir karar ile yıllardır koşulduğu toprak zeminden bu sene asfalt zemine geçiş yapıyor. Etaplar, Keçiören, Kazan, Çubuk ilçelerinin oluşturduğu üçgenin içinde yer alıyor. Keçiören (20.90 km.), Çubuk (10.40 km.) ve Kazan (10.00 km.) etaplarının 3 kez geçilerek ralli tamamlanmış olacak.

Keçiören Belediyesi, Kazan Belediyesi ve Çubuk Belediyesi’nin yerel idareler olarak destek verdiği yarışta, Forum Ankara Outlet servis alanı olarak kullanılacak. Büyük Anadolu Otel’i ise ralli merkez olarak belirlenmiş durumda.

Yarış startı ise 18 Ekim Cumartesi günü Keçiören Belediyesi önünden yerel erkan ve yıllar sonra rallinin şehre dönüşünü özlemle bekleyen sporseverlerle beraber verilecek.

Son ralli öncesinde Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı 103 puanla şampiyonada lider durumda yer alırken, onu 87 puanla Tok Sport WRT’den Yağız Avcı ve 85 puanla yine Castrol Ford Team Türkiye takımından Orhan Avcıoğlu takip ediyor.

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Tam olarak yarış mekanları ve güzergahlarını da paylaşabilir misiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu