Haberler

Jaguar XE’nin gizlisi saklısı kalmadı




Geçtiğimiz haftalarda Jaguar’ın büyük etkinlikler ile tanıttığı ve özellikle BMW 3 Serisi’ni kendisine rakip olarak belirleyen Jaguar XE’nin S versiyonun ardından XE ailesinin diğer üyeleri de tanıtıldı.

Jaguar’ın basın bildirisindeki bilgilere göre XE’nin başlangıç seviyesinde “SE” adlı baz model bulunacak ve 17 inç jantlar, cruise control, navigasyon, FM radyolardan daha iyi bir ses kalitesi sunan DAB radyo, deri direksiyon, parlak siyah iç trim gibi özellikler standart olacak.

Bir üst seviyeyi oluşturan “Prestige” donanımını ise ısıtmalı deri koltuklar, kontrast oluşturan mavi iç mekan aydınlatması, fırçalanmış alüminyum iç trim parçaları gibi ekstralar sunacak. Müşterileri şımartmayı hedefleyen en üst donanım seviyesi “Portfolio” da ise 10 yönlü elektrikli Windsor deri koltuklar, iki renkli kontrol paneli, Meridian ses sistemi, bi-xenon farlar, 18 inç jantlar gibi ekstralar sunulacak. Ayrıca opsiyonel olarak sunulan head-up display, wi-fi hotspot, park yeri tarayıcısı, aracın tüm çevresini gösteren 360 derecelik kamera sistemi, garaj kapınızı otomatik olarak açan sensörleri ile kullanıcısını özel hissettiriyor. Ayrıca iç mekânın kişiselleştirilmesi konusunda da oldukça cömert olan XE’de otomatik vites topuzunun üstünü deri kaplı alabilir ya da F-Type da olduğu gibi iç mekân aydınlatmasını istediğiniz rengi seçmenize olanak sunan aydınlatma opsiyonlarını alabilirsiniz.

Daha sportif bir model isteyenler için ise “R-Sport” müşterilerini beklemekte. R-Sport ile birlikte Taurus ısıtmalı ve elektrikli koltuklar, çift renkli 18 inç jantlar, spor süspansiyon, arka spoiler, krom kaplamalı yan havalandırmalar sunulmakta. Son olarak da tabi ki daha önceden tanıtılan XE “S” seriyi tamamlıyor.

Daha önceden duyurulan 2.0 litrelik 163 HP’lik dizel ünitenin yanı sıra aynı motorun 180 HP güç 430 Nm tork üreten bir versiyonunun da olacağı ve her iki motorunda 6 ileri manuel ya da ZF 8 ileri otomatik şanzıman ile birlikte alınabileceği gelen bilgiler arasında.

Benzinli cephesinde ise 2.0 litrelik 200 HP gücünde 280 Nm tork üreten bir ünite ve aynı dizelde olduğu gibi 240 HP 340 Nm’lik bir de güçlendirilmiş versiyon XE’ye can veriyor. Her iki ünitede otomatik şanzıman ile satışa sunulacak.

Teknoloji cephesinde ise 8 inçlik Android ve iOS uygulamalarını destekleyen multimedya sistemi, yolun 3D görüntüsünü sunan stereo kamera ve şerit takip sistemi, adaptif cruise control, yaklaşan araçları da takip eden kör nokta uyarısı ve yarı otomatik park asistanı ile rakiplerinden geri kalmıyor.

 

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. arka tasarım şimdiden demode,audi a5 sportbackın aynısı, iç mekan da dik konsol,yatıklık yok,estetik yok jaguar gene belli bir kesime hitap edicek belli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu