Haberler

Kia Optima T-Hybrid Konsept




Önceki nesil Optima’nın kalbini oluşturan 1.7 litre CRDI dizel motoru, 48 voltluk kurşun-karbon pil ile beraber çalışacak. Kia mühendisleri aracı düşük hızlarda sadece elektrik motoru ile kullanılabileceğini ve ayağınızı gazdan çektiğinizde aracın hareketi ile pilin tekrar şarj olacağını ifade ediyorlar.

Kia’nın T-Hybrid sistemini kısaca özetleyelim; araca eklenen 48 voltluk akü hızlanma eğiliminde ve yokuş çıkarken araca ek bir güç sunuyor. Düşük hızlarda, eğer hızlanma ve yukarı eğim yoksa sadece kendi başına aracın güç isteğini karşılıyor. Sürücü ayağını gazdan çektiği anda ise tekrar kendini şarj ederek kullanıma hazır oluyor.

Optima T-Hybrid

Kia’nın iddiaları sadece küçük bir akü ile bitti mi sandınız? Güney Kore’li çalışmaktan bıkmaz bu küçük adamlar yeni geliştirilen kayışla ve tahrikli Start-Stop teknolojisi ile aracın çalışırken hiç titreşim ya da ses çıkarmayacağını iddia ediyorlar. Motor kaputunun altında yatan 1.7 litrelik dizel aslana getirilen bir başka yenilik ise hızdan bağımsız olarak motora güç ve tork artışı sunan elektrikli bir süperşarj.  Kulislerde özellikle düşük hızlarda seyrederken hızlanma ihtiyacının fazlasıyla tatmin ettiğinin altı çiziliyor.

Kia bu yeni kombinasyonun Optima’ya selefine göre yüzde 15 ila 20 arası güç artışı sağlayacağını da ekliyor.

2 Ekim’de başlayacak olan Paris Auto Show öncesi elimize gelen bu kadar yeni ve konsept model haberine baktığımızda bu seneki fuarın otomobil üreticileri arasında kıran kırana geçeceğini söylemek herhalde yanlış bir yorum olmaz.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu