Haberler

Körfez Pisti’nin kaldırılması gündemde




İzmit, Körfez Belediyesi, pistin varlığından hoşnut değil.

Körfez Meclis’i üyeleri İstanbul Motor Sporları Derneği’ne tahsis edilmiş olan Fener Gölü çevresindeki arsayla ilgili bir önerge verdi.

Üyeler, sözleşme şartlarına uymadıkları için ilgili meclis kararları ile yapılan sözleşmenin fesh edilmesini ve alacakların İstanbul Motor Sporları Derneği’nden tahsis edilmesini önerdi. Konuyla ilgili konuşan İsmail Baran, “10 tane İstanbullu zengin lüks arabalarıyla gelip burada fingirdeşiyor, yarışıyor. Bu bölgenin Körfez’e tek kuruş katkısı yok. Hafta sonları belediyemize şikayet yağıyor. Araçların yüksek sesleri var. Bu dernekten bizim 700 bin lira alacağımız var. Tek kuruş para ödememişler bize. Haciz yapılamıyor. Biz bu saltanata son vermek için karar alalım, taşın altına elimizi değil gövdemizi koyalım. Bu tahsisi kaldıralım” dedi.

Bölgedeki yarış pistinin kaldırılmasının daha önce de gündeme geldiğini belirten Fevzi Canbaz, “Yıllar önce de böyle bir çalışma yapmıştık. Ben il genel meclisi üyesiydim. Mükemmel, isabetli bir fikir almışsınız. O bölgeyi aqupark yapabiliriz, fuar alanı inşa edebiliriz. Fakat o derneğin çok yukarılarda adamları var. Duvara toslamayalım” şeklinde konuştu. Kararlı olduklarını belirten Başkan Baran da, “Biz başımızı halkın sinesine dayamışız. Kimseden korkumuz yok. Burada Ankara desteği olmadan bir şey yapılamaz bunu biliyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bize destek veriyor. Bakanımızla da görüşeceğiz. Buradaki bu uygulamaya son vereceğiz. Bu pisti buradan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Bölgenin derneğe tahsisi oy birliği ile kaldırıldı.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Bu konuya Türkiye deki yakıt-vergi-araç fiyatlarından girip de otomobil ve motorsporları kültürünün/kültürümüzün ne kadar ‘kıt’ olduğundan çıkmak isterdim ama laf kalabalığı olsun istemiyorum..Zaten herkes herşeyin farkında arkadaşlar..İşin özü İstanbul Park’dan da körfezden de bir cacık olmaz/olmadı da zaten.Ne bekliyorsunuz ki ? Beklentiyi düşük tutuyorum ben bu konularda en azından kafam rahat oluyor..Bundan 50 sene sonrada birşey olmaz merak etmeyin..

  2. Belediye başkanını bizzat tanıyorum. Yolsuzluk davaları devam ederken seçilmiş bir başkan. Ee tabi rant yok gelir yok bırakırmı pistin peşini çakallar.

  3. Şu devlet büyüklerinin aklı sırf çükte kutuda. Yok “Zengin İstanbul zibidileri gelip fingirdeşiyorlar falan. İnsan karşısındakini kendi gibi bilirmiş. Resmen yobaz olmayanı devlet büyüğü yapmamışlar arkadaş . Sonumuz İran İran !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu