Haberler

LaFerrari’nin küçük sırrı




Hibrit araçlar genellikle bir benzinli motor, elektrik motoru ve batarya pakedi halinde sunulur ve birbirlerinden bağımsız olarak kullanılabilirler. Ancak böyle bir seçenek LaFerrari’de sunulmuyor.

Enzo’nun halefi, elektrik motoruna ek olarak V12 harika bir motorla geliyor ancak rakipleri, McLaren ve Porsche’dan farklı olarak yalnızca elektrik modunda kullanılması söz konusu değil. Sunulduğu ilk günden beri Ferrari bu şekilde kullanımı savunuyor olsa da işin aslı biraz farklı olabilir.

Video’da Siyah bir LaFerrari’nin sadece elektrik motorunu kullanarak sessizce bir tünelden geçtiği görülüyor. Ancak normalde bunun mümkün olmaması ve benzinli motorla senkronize çalışması gerekiyordu.

Video’dan da anlaşılabileceği gibi LaFerrari’yi yalnızca elektrik modunda kullanmak mümkün. Peki neden Ferrari bu gerçeği reklamlarına yansıtmıyor ? Bunun nedeni muhtemelen sadece elektrikle gidilebilinecek mesafenin çok kısa oluşu ve Maranello’nun bundan bahsetmeye gerek bile olmadığını düşünmesi diye tahmin ediyoruz.

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Benim bildiğim kadarıyla Ferrari normalde böyle bi opsiyon sunmayacaklarını ama müşteri isterse ekleyebileceklerini söylemişlerdi (Luca Di Montozemelo). Demek bu müşteri istemiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu