Haberler

Mazda Avrupa’yı fethediyor




Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği’nin (European Automobile Manufacturers’ Association) yayınladığı 3.çeyrek (Temmuz – Eylül arası) satış verilerine göre Mazda; geçen yıla oranla %19’luk gibi çok güçlü bir büyüme oranı yakalamış durumda. 2014’ün üçüncü çeyreğinde Avrupa otomobil pazarının sadece ortalama %5 büyüdüğünü göz önünde bulundurursak, Mazda’nın Avrupa’da elini güçlendirdiğini söylemek mümkün. Böylece geçtiğimiz yıl Mazda’nın yüzde 1.34 olan pazar payı bu yıl yüzde 1.51’e kadar ulaşmış bulunmakta.

Markanın Avrupa’daki büyümesine ülkeler bazında baktığımızda; 2013 yılının aynı dönemine kıyasla, Almanya’da %20, İngiltere’de %11 ve şaşırtıcı bir şekilde İspanya ve Polonya’da sırasıyla %95 ve %93’lük dehşet verici oranlar ile satışının arttırmış bulunmakta. Göze çarpan diğer artışlar ise sırasıyla; Danimarka’da %74, Portekiz’de %46, İrlanda’da %35, İsveç’te %33, Finlandiya’da %21 ve Slovenya’da %18 olarak açıklandı.

Bu yükselişin arkasında Mazda’nın yeni jenerasyon modellerinin satışların büyük bir kısmını oluşturmasında payının büyük olduğunu söyleyebiliriz. Yeniden tasarlanan Mazda 3, Mazda 6 ve CX-5 modelleri ile birlikte sunulan SKYACTIV teknolojisi ile üretilmiş motorların sunduğu yakıt ekonomisini de tercih sebepleri arasında sayabiliriz.

Yeni nesil Mazda’lar seleflerine göre teknoloji ve tasarım anlamında yaptığı sıçrama ile Avrupa’da 2014 yılının 3. Çeyreğinde de kendinden söz ettirmeye devam etti.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu