Haberler

Mazda’dan yeni adaptif far sistemi




Mazda yeni nesil Adaptif LED farları sistemini tanıttı. Şirketin aktif güvenlik teknolojisi konusunda alışılmadık en son atılımı ile 7-11 Ekim Tokyo’da CEATEC JAPAN 2014 önde gelen IT ve elektronik fuarında yerini alıyor. Mazda, kamuoyuna böyle bir bağımsız uzun huzmeli far kontrol sistemini açıklayacak ilk Japon otomobil üreticisi.

Yakında gelişmiş güvenlik sistemini Mazda’nın i-ACTİVSENSE teknolojisini üretim hattına katması planlanıyor. Adaptif LED Farlar (ALH) dört adet birbirinden bağımsız hareket eden bloklara bağlı uzun huzmeli far teknolojisi. Uzun huzmeli far kontrolü(HBC), tüm yeni nesil Mazdalarda mevcut olacak. Adaptif LED Farları karşı şeritten yaklaşan ve öndeki seyir halindeki araçları tespit etmek için kamera sistemini kullanır. Bu kamera sayesinde çevresindeki sürücülerin yüzüne parlayan ve görüşünü engelleyen taraftaki LED farları kapatıp görüşüne engel olmayacak taraftaki LED farlar yanmaya devam eder. Yani yapılan araştırmalara göre en fazla ölümcül kazaların gece olduğu ve güvenliği arttırmak için uzun huzmeli farların her zaman açık kalmasını sağlayan bir sistem. Adaptif LED Farlar geniş açılı kısa huzmeli farlarla gelmekte. Adaptif LED Far sisteminin bir diğer özelliği ise Otoyol modu, yol işaretlerini ve potansiyel engelleri önceden aydınlatmak için otoyolda seyir hızlarına çıkıldığında farların odak noktasını otomatik olarak yukarı kaldırır.

Adaptif LED Farlar bunun yanı sıra, aynı zamanda sürekli Mazda sürücünün durumunu gözlemlemek için hareket kontrol teknolojisi kullanarak, yüksek hassasiyetli GPS ile aracın durumunu izler. Mazda,CEATEC Japonya 2014 fuarında otomatik sürüş sistemi ile donatılmış özel Mazda3 ‘ü sergileyecektir. Bu güvenlik ekipmanlarıyla birlikte sürücünün hatalarını ve kaza riskini en aza indirmesi amaçlanmıştır.

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu