Haberler

McLaren Mercedes’le yürümeyecek




McLaren önümüzdeki yıl Honda motorlarının tek kullanıcısı olacak ve Mercedes ile olan 20 yıllık birlikteliğine son veriyor. Dennis, McLaren’nin Mercedes ana takımı varken şampiyon olabileceğini düşünmüyor.

“Eğer bu yılki her şarta bakarsanız Mercedes fabrika takımı ve diğer takımlarla arada bir fark olduğunu görürsünüz. Her şekilde bir saniye kadar büyük bir fark yaratabiliyorlar. Eğer kendi motorunuzu yapmıyorsanız en iyi motorları kullanmıyorsunuz demektir.”

“Modern bir F1 motoru sadece güçten ibaret değil. Bu enerjiyi depolamak, toplamak ve efektif olarak kullanmak üzerine kurulu. Eğer bu süreci kontrol edemiyorsanız, yani kaynak koduna ulaşamıyorsanız aracınızı virajlara girerken kararlı hale getiremezsiniz ve çok fazla tur zamanı kaybedersiniz. Aynı motora sahipsiniz, ancak motoru optimize etme imkânınız yoktur.”

Dennis McLaren’ın Honda motoruna uygun bir şasisinin çoktan var olduğunu, ancak yılsonundan önce pistte olamayacağını söylüyor.

“Gelişmiş bir programımız var ve çoktan tasarlanmış olan bir MP4-29H şasimiz var. Bu şasi Honda motoruna adanmış durumda ve sistemleri geliştirecek. Bunu Abu Dhabi’den sonra herhangi bir zaman deneyebiliriz. Ne zaman olacağını bilmiyoruz, ancak o zamana kadar Mercedes’e bağlılığımızı koruyacaklarını belirtti.

Kaynak: trf1.net

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu