Haberler

McLaren P1 GTR tüm detaylarıyla




[youtube http://www.youtube.com/watch?v=hSpKYDNkAsk]

 

Yol modeline kıyasla pist için tasarlanmış bir otomobil olarak tanımlanıyor P1 GTR. Açığa çıkan iç mekanda yeni bir direksiyon göze batıyor ama bu direksiyon yabancı değil. 2008 yılında Formula 1 yarışını kazanan McLaren MP4-23 ile aynı. Her yanına tuşlar yerleştirilmiş direksiyon bütün kontrolleri elinizi direksiyondan ayırmadan kullanabilmenizi sağlıyor.

Kabini hafifletmek için oldukça çalışmış McLaren. DTM tarzı karbon fiber kabuğa sahip ve 6 noktalı emniyet kemeriyle donatılmış koltuklar kullanılmış. Sürücü için özel ayarlanmış bu koltuk ağırlığı düşürmek için doğrudan şasiye bağlanmış.

İç kısımdaki bu özel işlemlerin yanında McLaren, P1 GTR için özel bir sürücü programı yaratmış. Piste otomobili tamamen hazırlamak ve ayarlamak için kullanılan program sistemi, sürücüyü bütün yeteneğini cesaretiyle birleştirerek piste aktarmaya çağırıyor.

Sürüşleri en gözde Formula 1 pistlerinde gerçekleşecek ve bunların altısı şimdiden ayarlanmış durumda. İşin sadece pilotlarda olmadığını belirten marka, kendini yarışlara adamış özel pilotların yanında profesyonel kişisel sürüş eğitmenleri ve uzaktan ölçümleri ve video analizlerini yapması için mühendis görevlendirmiş. Bu birebir eğitmenler her sürücüyü kendi yeteneklerine göre onları şekillendirecek ve maksimum verim için çalışacak.

P1 GTR programını yürüten Paul Mackenzie açıklamasında şunları dile getirdi : “Belirlenen programlar dahilinde sürücüler arabaların verebileceği her şeyden maksimum düzeyde fayda sağlayacaklar. Piste çıkmadan önce her sürücü daha önce eşi görülmemiş bir tesiste yarış simülatörünün de olduğu birçok yenilikçi ekipmanla kendini yarışa hazırlayacak. Yapılan hazırlıklar sayesinde pilotlar otomobilin kapasitesini ve gerçek performansını sonuna kadar keşfetmiş olacak, piste çıkmadan önce frenleme ve virajlara da alışmış olacaklar.”.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu