Haberler

1 yıldız, 215 ülke, 890.000 kilometre




Gunther Holtorf geçtiğimiz zamanda Mercedes-Benz G-Sınıfı ile 26 yıl süren destansı bir macera yaşadı.

Her şey Gunther Holtorf’un Lufthansa firmasının müdürlüğünden ayrılması ve “Otto” ismini koyduğu gök mavisi 1988 model Mercedes-Benz 300GD’ye atlayıp dünya turuna çıkma kararı almasıyla başlar. Üçüncü eşiyle birlikte ilk yılını Afrika ülkelerinde geçirir ve 1990 yılında Gunther haftalık alman gazetesinde Die Zeit köşe yazısında Christine yanıt verir. Daha sonra Güney Afrika’ya gider, 1998 yılında Arjantin de 200,000 kilometreyi tamamlar.

Avustralya’ya gitmeden önce güzergahı üzerinde olan Orta Amerika, Kanada, Meksika ve Alaska’ya uğramış. Suriye ve Kazakistanı dolaştığı sırada 300GD’nin kilometre sayacı 500.000 kilometreyi bulmuştur. Sonraki uğradığı yerler Afganistan, Türkiye, Karayipler, Küba, İngiltere ve diğer tüm Avrupa ülkeleri idi.

Ne yazık ki, 2010 yılının Haziran ayında vefat eden Christine(3. eşi), 2003 yılında yüz sinirlerinde tümör teşhisi konulduktan sonra seyahatine devam edeceğine söz veren Holtorf, ajandasında olan Çin ve Kuzey Kore turunu Mercedes-Benz’in desteğiyle tamamlamıştır. Vietnam ve Kamboçya gezisinin ardından son durağı Almanya Berlin’deki, Brandenburg Kapısı oldu.

Hala orijinal motoruyla çalışan, G-Sınıfı seyahat sırasında nadiren arızalandı ve arızası ne olursa olsun tamir eden Holtorf, port bagajında taşıdığı alüminyum kutularda depoladığı yaklaşık 400 çeşit yedek parça ile 300GD tamir bakım ihtiyaçlarını bu şekilde karşılamış. Hatta aracının aks rulmanını And dağlarında yaklaşık 5.000 metre yükseklikte değiştirmek zorunda bile kalmış. Seyahat boyunca en büyük sorunu Madagaskar’a giderken yumuşak zeminli ve bir tarafı uçurum olan dar yollarda diğer araçları geçerken yaşamıştır.

Araç 890.000 kilometrelik yolculuk sonrasında, Stuttgart Mercedes-Benz Müzesi’nde sergilenmekte. Son bir not, Holtorf ve Christine evlendikten 2 hafta sonra Christine vefat etmiştir.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JrxqtwRZ654]

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Haber gerçekten cok etkileyici bir konuyu anlatıyor ama google ceviri ile mi yazdiniz ? Akici olmayan ve surekli kesilen bir anlatim var , sanki tek tek cümleler cevrilip yazilmis gibi .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu