Haberler

Opel Corsa 2014 sonuna hazır




Geçtiğimiz aylarda fotoğrafları yayınlanan ve ön tanıtımı yapılan Opel Corsa, Paris Motor Show’da Opel’in marka temsilcisi Claudia Schiffer’ında katılımı ile görücüye çıktı.

Bu yılın sonuna doğru piyasaya çıkacak olan Corsa’da son tanıtımdan bu yana görsel bir değişiklik olmamış.

İç mekânda ise özellikle bir önceki nesil ile karşılaştırıldığında kalite hissi üst seviyelere çıkmış. Göstergelerde kullanılan yüksek çözünürlüklü geniş ekran, Adam’dan alınan 7 inçlik IntelliLink sistemi, ön trafiği takip eden çarpışma uyarısı, bluetooth ve Siri Eyes Free sistemi ile teknolojik oyuncaklar konusunda sıkıntı yaşamayan Corsa’nın ailenin büyük üyeleri ile aynı direksiyonu paylaşmaması, kendine özgü daha kibar ve sportif bir direksiyona sahip olması hoş bir detay. Direksiyon ayrıca “city” adı verilen bir mod ile şehir içinde daha yumuşak kullanıma olanak sunuyor. Ayrıca kör nokta uyarı sistemi, şerit takip sistemi, uzun far asistanı, geri görüş kamerası, park asistanı ve standart olarak gelen yokuş kalkış desteği ve lastik basınç uyarısı dikkat çeken özellikler.

Motor seçenekleri ise turbo benzinli 1.0 litre 90 PS ve 115 PS, 1.4 litre 100 PS 200 Nm’lik üç motordan oluşurken. Atmosferik benzinli 1.2 litre 70 PS, 1.4 litre 90 PS ve CDTI 1.3 litre 75 PS ve 95 PS’lik ünitelerden oluşuyor. 1.0 litre 90 PS’lik ünite üç kapılı versiyon ile birlikte 4.6 l/100km’lik karma yakıt tüketimi ile birlikte dikkat çekiyor. 95 PS’lik CDTI ünite ise 3.2 l/100km karma yakıt tüketimi ile son derece ekonomik olacağa benziyor.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

7 Yorum

    1. Fiat Punto’ya benzeten sadece ben değilimdir herhalde derken gördüm 😀

  1. Arka ve yan taraflar Corsa D. Ön farlar 208. Direksiyon 90ların alfa diresiyonları gibi yan kollar yukarı doğru (güzel). Ön ızgara tarafına, logo konumlandırmasına ve iç tasarıma bayıldım 🙂

  2. Ayıptır ya, bir testte izledim Cosmo donanımda bile arka camlar MANUEL, yıl olmuş 2015 bu Opel neyin peşinde, yuh bee !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu