Haberler

Saklı kalmış Corvette hazinesi




Yıllardan 1989… VH-1 müzik video kanalındaki o çılgın yarışmayı takip eden 9 yaşında bir çocuğum. Heyecanla televizyona bakıyorum. Yarışma sonucunda harika bir araç sahibi olabilirim. Yapmam gereken şey sadece 1-900 numarasını arayıp , araba kazanmak için iki dolar karşılığında adımı çekilişe yazdırmak. Aslında ödülün bir arabadan çok daha fazlası olduğunu belirtmeliyim. Yarışmanın ödülü; 1953 yılında üretimine başlanan ilk Corvette’ten itibaren 1989 yılına kadar her yılı temsilen toplamda 36 adet Corvette olarak belirtilmişti. Ödül beni baştan çıkartmaya yetmişti ve yarışmaya katılmak için aileme baskı yapıyordum. Ne yazık ki baskılarıma rağmen ailem, yarışmaya katılmayı istemedi ama milyonlarca insanın telefonunu kaldırıp yarışmaya katıldığını söylememe gerek bile yoktur sanırım. Yarışma sonucunda Long Island’dan Dennis Amodeo isimli bir marangoz, çekilişi kazanmış ve 36 araçlık Corvette koleksiyonuna sahip olmuştu. İster inanın ister inanmayın ama bu hikaye tamamiyle gerçekti.

Amodeo, araçları kendi evine götürmek istiyordu. Tam da bu sırada pop şarkıcısı Peter Max, marangoz’la iletişim kurmuştu.  Max, bu araçları pop kültürü ile harmanlayıp birer sanat eseri ortaya çıkarma düşüncesi ile satın almak istedi. Sonunda istediğini aldı ve araçları New York City’e getirdi. Ne yazık ki istediği projeyi hayata geçiremedi. Araçları bir yere koymak için çok çabaladı ve birisi kendisine şehirdeki garajını tahsis etti. O günden beri Corvette’ler 20 yılı aşkın bir süredir aynı garajda bekliyorlar. Yıllar içerisinde bu durum, Corvette hayranları arasında iyiden iyiye dillendirilerek efsaneleştirilirken, insanlar yılların  bıraktığı kir ve tozla birlikte korkutucu bir görünüme kavuşan bu koleksiyonu görmenin de hayalini kurdular.

Büyük gün gelip çattı. Nihayet açık arttırma ile gerçekleştirilen satış sonunda araçlar, 20 yılı aşkın süredir bekledikleri o garajdan çıkarak kendilerini Corvette sergisinde sergileyebilecek bir kişinin eline geçti. Modeller arasında 1953 model en nadir bulunan ve en çok arzu edilen model konumundayken, 1970’li modellerin hırıltılarıyla hafızalarda yer ettiğini belirtmeliyim. 1980’lerin başlarında üretilen modeller ise koleksiyonerler için diğer Corvette’lere nazaran fazla rağbet görmedi. Araçların açık arttırmada ne kadarlık bir fiyata alıcı bulduğuyla alakalı en ufak bir fikrim yok ancak açık arttırmayı kazanan kişinin altınlar içerisinde birkaç elmasa da sahip olduğunu söylemeliyim. Bu arada New York Times gazetesi geçenlerde koleksiyonla alakalı bir haber yaparak şaşırtıcı fotoğraflar ve bilgiler sunup koleksiyonun ne kadar popüler olduğunu birkez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: BANGshift.com / Brian Lohnes

 

 

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu