Haberler

SCG 003’ün motorları onaylandı




SCG  003’ün (Scuderia Cameron Glickenhaus 003) kaputunun altında çift turbolu V12 bir ünite olacağı onaylandı.

Geçtiğimiz hafta şirket adına James Glickenhaus, 2015’de piyasaya sürülmesi beklenen SCG 003 ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aracın yol versiyonunun çift tubolu bir V12 olacağını berliten Glickenhaus, yarış versiyonu olarak tasarlanan SCG 003 Competizione versiyonunun ise V6 çift turbolu üniteden oluşacağını belirtti.

Aracın önümüzdeki sene Le Mans 24 saat yarışının Garage 56 klasmanında ve 2015 VLM/24H Nürburgring şampiyonasının SPX klasmanında mücadele etmesi planlanıyor.

Yol versiyonunun önümüzdeki sene Mart ayında yapılacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan SCG 003’ün tasarımında önemli isimlerin imzası var. İtalyan tasarım firması Pininfarina’nın eski gövde tasarımcısı olan Goran Popoviç ile şu an aynı şirketin özel projeler departmanında çalışan Paolo Garella, bu projede çalışan tasarımcılardan.

James Glickenhaus son olarak SCG 003’ü alan müşterilerin ek bir ücret karşılığı sahip olduğu kit ile aracı yarış versiyonuna çevirebileceği imkanını sunacaklarını açıkladı. Kit de 2015 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu